Evenemang

Vill du träffa studenter från alla campus, bekanta dig med föreningarna tvärvetenskapligt och njuta av gemenskapen vid universitetets campus, på stadens gator, i parker och nattklubbar? Delta i våra evenemang!

Öppningskarnevalen 2.9.2024

På karnevalen kommer både nya och gamla studenter vid Helsingfors universitet att kunna bekanta sig med det stora urvalet föreningar som verkar inom HUS.

Kom och hitta dig en ny hobbyförening, lär dig ditt ämnes- eller fakultetsförening och gå med i en nation – allt detta kan att göras på samma plats, på samma dag! Samtidigt kommer du att få nya vänner och utöka din överallmärkessamling.

Öppningskarnevalen

HUS155

Apollo fylls av glittrande feststämning den 29.11.2023 – det är dags för årets stiligaste studentfest!

Det bjuds på fantastisk musik och fenomenal feststämning från klockan tio på kvällen ända till klockan fyra på morgonen. Vid midnatt stiger Erika Vikman upp på scenen.

Läs mer

Studenternas självständighetsdagsfackeltåg 6.12.2024

Huvudstadsregionens studerandenas gemensamma självständighetståg lyser upp gatorna i Helsingfors från Sandudds begravningsplats till Senatstorget. Kom och njut av gemenskaplighet och traditioner tillsammans med andra studenter!

Flora

Maj är en festens tid och genast efter valborg står Floradagen i tur. Evenemanget är HUS och Helsingfors universitetets gemensamma vårfest som turas på campusen.

Flora