Tapahtumat

Haluatko tavata opiskelijoita kaikilta kampuksilta, tutustua poikkitieteellisesti järjestöihin ja nauttia yhteisöllisyydestä yliopiston kampuksilla, kaupungin kaduilla, puistoissa ja yökerhoissa? Tule tapahtumiimme!

Avajaiskarnevaalit 2.9.2024

Karnevaaleilla niin uudet kuin myös vanhat Helsingin yliopiston opiskelijat pääsevät tutustumaan HYYn piirissä toimivien järjestöjen laajaan kenttään.

Tule löytämään itsellesi uusi harrastejärjestö, tutustu aine- tai tiedekuntajärjestöösi ja liity osakuntaan – kaikki tämä onnistuu samassa paikassa, saman päivän aikana! Samalla tutustut uusiin ystäviin ja kartutat haalarimerkkikokoelmaasi.

Avajaiskarnevaalit

Fuksiseikkailu 18.9.2024

Suomen suurin uusien opiskelijoiden tapahtuma valloittaa Helsingin kadut! Seikkailua varten kerätään oma joukkue ja kierretään HYYn, opiskelijajärjestöjen, yliopiston ja yhteistyökumppaneiden rasteilla suorittamassa tehtäviä. Parhaiten seikkailusta suoriutuvat joukkueet palkitaan huikeilla palkinnoilla!

Fuksiseikkailun nettisivu

HYY155

Maailman nähdä voi niin kauniina, kun Apollo täyttyy kuumasta juhlatunnelmasta 29.11.2023 – vuoden säihkyvimmät opiskelijajuhlat ovat täällä!

Luvassa on upeaa musiikkia ja juhlahumua aina aamun pikkutunneille asti. Puolen yön jälkeen lavan valtaa ihana Erika Vikman.

Lue lisää

Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkue 6.12.2024

Pääkaupunkiseudun opiskelijoiden yhteinen itsenäisyyspäivän kulkue valaisee Helsingin kadut Hietaniemen hautausmaalta Senaatintorille. Tule nauttimaan yhteisöllisyydestä ja perinteistä yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa!

Vappu 30.4–1.5.2024

Opiskelijoiden tärkein juhla on tietenkin vappu! Usein opiskelijat aloittavat vapun juhlinnan jo hyvissä ajoin, mutta kuohujuomat aukeavat viimeistään Havis Amandan patsaan eli Mantan lakituksessa 30.4. klo 18. Lakitusvuoro kiertää aina ylioppilaskunnalta toiselle ja vuonna 2024 on Taideyliopiston ylioppilaskunnan vuoro lakittaa.

Vappuna juhlintaa kannattaa jatkaa 1.5. vapun vastaanotolla Ullanlinnanmäellä, jonka jälkeen tunnelmaa nostatetaan legendaarisella vappupäivän piknikillä, johon lukuisat opiskelijajärjestöt ja kaupunkilaiset osallistuvat yhdessä.

Flora

Toukokuu on juhlien aikaa ja heti vapun jälkeen on vuorossa Floran päivä, joka on HYYn ja Helsingin yliopiston yhteinen kevään huipentava juhla. Flora kiertää kampukselta toiselle vuosittain.

Flora
Photo by: Ville-Veikko Niemelä
Photo by: Ville-Veikko Niemelä

Suursitsit

Suursitsit yhdistävät Helsingin yliopiston opiskelijat syömään, laulamaan ja nauttimaan kesästä yhteisen pöytäjuhlan muodossa. Sitsien ohjelmaan kuuluu muun muassa puheita ja yhteislauluja, ja tapahtuman jälkeen torilla tanssitaan perinteisiä akateemisia tansseja. Mukana ovat niin osakunnat kuin eri tiedekunta-, aine- ja harrastejärjestötkin! Vuonna 2024 ei järjestetä Suursitsejä.

Suursitsit Instagramissa