Jäsenyys

Jokainen Helsingin yliopistossa ylempää tai alempaa korkeakoulututkintoa suorittava opiskelija on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja velvollinen maksamaan ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Jäseneksi ilmoittautuminen ja jäsenmaksun maksaminen onnistuu lukukausi-ilmoittautumisen yhteydessä. HYYn jäsenenä olet oikeutettu lukuisiin tarjoamiimme etuihin ja palveluihin.

Ilmoittaudu jäseneksi lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä

Vuonna 2024 lukuvuosi-ilmoittautuminen on auki 1.4.–2.9. Jatkotutkinto-opiskelijana voit liittyä jäseneksemme milloin tahansa. Vaihto-opiskelijoiden tulee liittyä HYYn jäseneksi lukukauden alussa tai 14 päivän sisällä saapumisestaan Suomeen.

Alta pääset siirtymään yliopiston antamiin ohjeisiin.

Ilmoittautumiseen

Jäsenmaksu oikeuttaa opiskelijakorttiin sekä jäsenetuihin ja -palveluihin

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu maksetaan lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä OILI-järjestelmässä. Jäsenmaksun voi maksaa myös tilisiirtona, mikäli OILI:n kautta maksaminen ei onnistu. Palveluiden ja etujen järjestämiseen käytettävän jäsenmaksun lisäksi voit halutessasi osallistua HYYn kehitysyhteistyökeräykseen tai maksaa osakuntien jäsenmaksun.

Tarjoamme jäsenillemme erilaisia etuja ja palveluja. Jäsenyyden oikeuttamalla opiskelijakortilla saat monia alennuksia myös esimerkiksi julkisen liikenteen lipuista tai erilaisista kaupoista.

Lue lisää opiskelijakortista

Jäsenmaksun maksuohjeet

Poissaolevaksi ilmoittautuessa jäsenyytesi keskeytyy väliaikaisesti

Poissaolevaksi ilmoittautuessasi sinun ei tarvitse maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksua. Tällöin et myöskään saa lukuvuositarraa tai ole oikeutettu ylioppilaskunnan palveluihin tai opiskelijaetuihin. Poissaolevana sinulla ei ole myöskään äänioikeutta ylioppilaskunnan edustajiston vaaleissa. Mikäli olet maksanut jäsenmaksun turhaan, voit anoa sen palautusta. Ole tällöin yhteydessä HYYn palvelutoimistoon.

Yliopiston ohjeet poissaolevaksi ilmoittautumiseen Palvelutoimisto ja laskutus

Usein kysyttyä