Opas

Opiskelijakortti

Jokainen Helsingin yliopistoon läsnäolevaksi ilmoittautunut ja sen yhteydessä ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksanut opiskelija on oikeutettu opiskelijakorttiin. Digitaalista tai lukuvuositarralla varustettua fyysistä korttia vilauttamalla saat käyttöösi kaikki opiskelijoille tarkoitetut palvelut ja edut.

Tästä oppaasta löydät ohjeet opiskelijakortin tilaamiseen, sopivan korttityypin valitsemiseen, lukuvuositarran noutamiseen ja kortin oikeuttamiin alennuksiin.

Tilaaminen

Tilaaminen

Opiskelijakortin tilaaminen tapahtuu Frankin kautta. Frankin sivuilta löytyy paitsi etuja ja alennuksia myös opiskelijakortin tilauspalvelu. Kortin voi maksaa millä tahansa luotto- tai pankkikortilla.

Uusi tutkinto-opiskelija voi tilata opiskelijakortin tai aktivoida digitaalisen opiskelijakortin ilmoittauduttuaan läsnäolevaksi yliopistoon (yleensä 1.8. syyslukukaudella aloittavilla). Uuden opiskelijan kortti voi siis mennä painoon vasta opinto-oikeuden alettua.

Tilaa opiskelijakortti

Korttityypit

  • Digitaalinen opiskelijakortti

   Saatavilla Frank Appin avulla Android- ja iOS-puhelimille hintaan 0 €.

   Kansainvälinen digitaalinen ISIC-opiskelijatunniste liitettävissä hintaan 4 € / vuosi.

  • Perustutkinto-opiskelijakortti

   Hintaan 25 € sisältäen toimituskulut sekä Frankin tarjoaman digitaalisen opiskelijakortin.

  • ISIC-yhdistelmäkortti perustutkinto-opiskelijalle

   Hintaan 40 € sisältäen toimituskulut sekä Frankin tarjoaman digitaalisen opiskelijakortin.

  • Jatkotutkinto-opiskelijakortti

   Hintaan 25 € sisältäen toimituskulut sekä Frankin tarjoaman digitaalisen opiskelijakortin.

  • ISIC-yhdistelmäkortti jatkotutkinto-opiskelijalle

   Hintaan 40 € sisältäen toimituskulut sekä Frankin tarjoaman digitaalisen opiskelijakortin.

Lukuvuositarra

Lukuvuositarra

Opiskelijakortin voimassaolon osoittaa lukuvuositarra, joka tulee uusia vuosittain. Ilman tarraa kortti ei oikeuta etuihin tai alennuksiin. Siksi on tärkeää, että tulet noutamaan lukuvuositarran palvelutoimistoltamme tai lukukauden alussa järjestämistämme ylimääräisistä tarranjakopisteistä.

Hae lukuvuositarra
  • Tarran noutaminen itselle

   Lukuvuositarroja jaetaan HYYn palvelutoimistossa sen aukioloaikojen puitteissa. Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus ja opiskelijakorttisi. Lukuvuositarra luovutetaan ainoastaan HYYn opiskelijakorttiin ja vasta sen jälkeen, kun jäsenmaksu on maksettu ja kirjattu yliopiston rekisteriin ja kun opinto-oikeutesi on alkanut (uusilla opiskelijoilla yleensä 1.8.). Syyslukukauden tarrojen jako alkaa palvelutoimistossa elokuussa, kun lukuvuosi alkaa.

   Syksyisin, eli lukuvuoden alussa, tarroja jaetaan myös ylimääräisillä tarranjakopisteillä kampuksilla. Ilmoitamme paikoista ja aukioloajoista erikseen.

  • Tarran noutaminen toiselle

   Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus, tarraa kaipaava HYYn opiskelijakortti ja valtakirja. MasterCard-maksuominaisuudella varustettuun opiskelijakorttiin voi saada tarran vain noutamalla sen henkilökohtaisesti.

   Valtakirjapohja

  • Tarranjakopisteet

   Lukuvuoden alussa järjestämme väliaikaisia tarranjakopisteitä. Muulloin tarroja jaetaan palvelutoimistossamme sen aukioloaikoina. Huomaathan, että jaamme lukuvuositarroja vain HYYn opiskelijakortteihin, jotka on tilattu Frankin tai muun aikaisemman korttitoimittajan (esim. Lyyra tai Unicard) kautta. Emme voi jakaa tarroja esimerkiksi ISIC:in kautta tilattuihin tai muiden ylioppilaskuntien kortteihin.

  • Tarra kevätlukukaudeksi

   Syyslukukauden poissaolevat, mutta kevätlukukaudeksi läsnäoleviksi ilmoittautuneet voivat noutaa kevälukukauden tarran tammikuusta alkaen palvelutoimistoltamme. Sama koskee opiskelijoita, jotka ilmoittautuvat läsnäoleviksi kevätlukukaudelle varsinaisen lukuvuosi-ilmoittautumisen jälkeen.

  • Tarran vahingoittuessa

   Jos lukuvuositarra irtoaa opiskelijakortista tai sen reunat repsottavat, hae uusi tarra HYYn palvelutoimistosta. Ota mukaan opiskelijakortti ja vanha tarra.

Hyödyllisiä linkkejä

Usein kysyttyä

 • Jos opiskelijakorttisi katoaa, voit tilata uuden kortin Frankin sivuilta.

 • Opiskelutodistuksen (entinen läsnäolotodistus) ja virallisen opintosuoritusotteen saat yliopiston opiskelijapalvelupisteistä.

 • Mikäli et ole varma, kuuluuko sinulle perustutkinto-opiskelijan sininen vai jatko-opiskelijan vihreä kortti, kysy neuvoa HYYn palvelutoimistosta. Pääsääntöisesti kaikki kandi- ja maisterivaiheen opiskelijat ovat Suomessa perustutkinto-opiskelijoita ja näin ollen oikeutettuja siniseen korttiin.

 • Maksuominaisuudesta voit lukea Danske Bankin sivuilla. Danske Bankin asiantuntijat vastaavat kysymyksiisi myös Frankin sivujen chat-palvelussa.