HYYn piirissä toimivat järjestöt

HYYn piirissä toimii lähes 250 opiskelijajärjestöä! Järjestötoiminnassa kartutat käytännön kokemusta ja löydät samanhenkisiä ystäviä. Tekemistä löytyy varmasti, olipa kiinnostuksesi kohde sitten politiikka tai pöytälätkä. Kaikkea löytyy tanssista teologiaan, joten tsekkaa lista ja löydä sinulle sopiva järjestö. Jos sopivaa järjestöä ei siltikään löydy, voit pistää uuden järjestön pystyyn!

Aine- ja tiedekuntajärjestöt

Helsingin yliopistossa on 11 tiedekuntaa, joista jokaisessa opiskelijoilla on erilaisia järjestöjä. Saman alan opiskelijoiden järjestöä sanotaan ainejärjestöksi. Useissa tiedekunnissa on ainejärjestöjen yhteistyötä koordinoiva tiedekuntajärjestö. Jotkut monitieteiset ainejärjestöt voivat toimia tiedekuntarajojen yli. Aine- ja tiedekuntajärjestöt tekevät usein tapahtumien ja muun toiminnan lisäksi opiskelijoiden edunvalvontaa tiedekunnassa.

Teologinen tiedekunta

Oikeustieteellinen tiedekunta

Lääketieteellinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta

Farmasian tiedekunta

Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta

Kasvatustieteellinen tiedekunta

Valtiotieteellinen tiedekunta

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta

Eläinlääketieteellinen tiedekunta

Svenska social- och kommunalhögskolan

Osakunnat

Osakunnat ovat poikkitieteellisiä eri-ikäisten ja eri alan opiskelijoiden yhteenliittymiä, joiden jäseniä yhdistävät yleensä siteet samalle maantieteelliselle alueelle. Kuka tahansa ylioppilaskunnan jäsen voi liittyä osakuntaan opiskelualasta, elämäntyylistä ja poliittisista mieltymyksistä riippumatta. Usein osakuntaan liitytään esimerkiksi kotiseudun, opiskelija-asunnon, harrastuksen tai vaikkapa ystävyys- tai sukulaissuhteiden perusteella. Osakunnat ovat suomen vanhimpia opiskelijajärjestöjä. Helsingin yliopiston 15 osakunnasta neljä on ruotsinkielisiä.

Yhteiskunnalliset ja uskonnolliset järjestöt

Kiinnostaako HYYn edustajistopolitiikka? Haluaisitko vaikuttaa yhteiskunnan toimintaan? Etsitkö itsellesi hengellistä kotia?

Löydä itsellesi sopiva yhteisö yhteiskunnallisessa ympäristössä!

HYYn edustajistopoliittiset tahot

Yhteiskunnalliset järjestöt

Uskonnolliset järjestöt

Kulttuurijärjestöt

Oletko elokuvien ystävä? Kiinnostaako kansantanssi? Onko speksien omstart sinulle tuttu konsepti?

Olipa intohimosi sitten esiripun takana puuhastelu, kuorossa kailottaminen tai tuuban töräyttely, löytyy HYYn piiristä kulttuuritarjontaa jokaiseen makuun!

Musiikkikorporaatiot

Kuorot

Orkesterit

Teatterit

Muut kulttuurijärjestöt

Harrastejärjestöt

Etsitkö jotain muuta?

Kenties olet maailmankansalainen, jota kiinnostaa kansainvälinen toiminta? Kaipaatko merille? Haluaisitko heittää jonkun tatamiin? Ajatteletko shakkia päivittäin? Oletko koskaan halunnut juonitella päiväkausia voidaksesi ampua ventovieraita vesipistoolilla?

Tutustu HYYn piirissä toimiviin muihin harrastejärjestöihin!

Kansainväliset järjestöt

Liikunta- ja urheiluseurat

Pelijärjestöt

Muut järjestöt