Selviytymisopas

Jos akateeminen vapaus mietityttää, löydät helpotusta opiskelijan selviytymisoppaastamme. Se vastaa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin toimeentulosta, asumisesta, julkisesta liikenteestä, terveydestä ja hyvinvoinnista.

Opiskelijakortti

Opiskelijakortti

Jokainen Helsingin yliopistoon läsnäolevaksi ilmoittautunut ja sen yhteydessä ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksanut opiskelija on oikeutettu opiskelijakorttiin. Digitaalista tai lukuvuositarralla varustettua fyysistä korttia vilauttamalla saat käyttöösi kaikki opiskelijoille tarkoitetut palvelut ja edut.

Tästä oppaasta löydät ohjeet opiskelijakortin tilaamiseen, sopivan korttityypin valitsemiseen, lukuvuositarran noutamiseen ja kortin oikeuttamiin alennuksiin.

Toimeentulo

Toimeentulo

Opiskelijana toimeentulosi koostuu yleensä opintorahasta ja yleisestä asumistuesta. Niiden lisäksi voit nostaa valtion takaamaa opintolainaa. Vaikeina aikoina turvanasi ovat sairauspäiväraha ja perustoimeentulotuki. Ota tarpeen vaatiessa yhteyttä HYYn asiantuntijoihin – olemme sinua varten!

Asuminen

Asuminen

Helsinki on ihana kaupunki asua! Asunnon löytäminen pääkaupungistamme voi olla kuitenkin hankalaa. Tältä sivulta löydät asunnonhakuoppaamme, joka on tehty helpottamaan oman kodin löytämistä. Jos kaipaat asumiseen liittyviä neuvoja, voit olla milloin tahansa yhteydessä asumisesta vastaavaan asiantuntijaamme.

Julkinen liikenne

Julkinen liikenne

Opiskelijana kuljet kotoa kampukselle, luennolta työpaikalle ja töistä harrastusten pariin – ympäri kaupunkia julkista liikennettä hyödyntämällä. Tästä oppaasta löydät arkeasi helpottavaa tietoa Helsingin seudun julkisesta liikenteestä ja matkantekoon liittyvistä opiskelija-alennuksista.

Terveys & hyvinvointi

Terveys & hyvinvointi

Terveenä ja motivoituneena opiskelijana sinun on helpompaa nauttia opiskelusta! Onneksi terveydestäsi pitävät huolta sekä YTHS, kunnalliset terveyspalvelut että ylioppilaskunta. Vaikutamme terveyden edistämiseen erilaisissa työryhmissä ja tarjoamme tukea avun löytämisessä, jotta opiskelusi olisi mahdollisimman mukavaa ja vaivatonta.

Tästä oppaasta löydät tietoa opiskelijoiden terveydenhoidosta sekä apua erilaisiin kriisitilanteisiin.

Yhdenvertaisuus ja häirintäyhdyshenkilöt

Yhdenvertaisuus ja häirintäyhdyshenkilöt

HYY tekee aktiivisesti töitä, jotta ylioppilaskuntamme piirissä ei esiintyisi syrjintää, häirintää, rasismia tai muuta asiatonta kohtelua. HYYn tulee olla turvallinen paikka kaikille. Tästä oppaasta löydät tietoa HYYn yhdenvertaisuustoiminnasta ja häirintäyhdyshenkilöistä.

Opiskelijan oikeusturva

Opiskelijan oikeusturva opinnoissa

Yliopistolla kaikkien etu on, että sinulla on mahdollisuus suorittaa opintosi jouhevasti fuksiviikon orientaatiosta aina valmistumiseen asti. Tämän takaamiseksi yliopistolla on yhteisiä pelisääntöjä, joissa on määritelty niin opiskelijan kuin opettajien ja muun henkilökunnan velvollisuudet.

Opiskelijana sinulla on opinnoissa sekä oikeuksia että velvollisuuksia. Yhteisiin pelisääntöihin kannattaa siis tutustua jo opintojen alussa ja huolehtia siitä, että noudatat niitä itse – esimerkiksi ilmoittaudut ajoissa tenttiin, osallistut opetukseen, palautat opintosuorituksesi ajallaan ja toimit rehellisesti. Sinulla on oikeus luottaa yliopiston antamaan tietoon, suorittaa opintoja ja tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti muiden opiskelijoiden kanssa.

Vaikeuksien varalta olemme tukenasi opintojen ongelmatilanteissa ja autamme sinua luovimaan yliopiston sääntöviidakossa!

Sisu

Sisu

Sisu on opintotietojärjestelämä, jossa suunnittelet opintojasi. Sisun ansiosta polku opintojen aloituksesta valmistumiseen selkeytyy ja sähköinen asiointi muuttuu entistä sujuvammaksi. Sisun opintosuunnitelma auttaa pysymään kartalla opintojesi etenemisestä ja kertoo visuaalisessa muodossa, mitä opintoja olet suorittanut ja mitä tutkinnostasi vielä puuttuu. Voit saada ohjaavalta opettajaltasi suunnitelmaasi palautetta ja vastauksia kysymyksiisi suoraan Sisun kautta.

Pikku HYY

Pikku HYY

Pikku HYY on lastenhoitopalvelumme, joka tarjoaa tilapäistä lastenhoitoapua HYYn jäsenille. Pikku HYY toimii keskustakampuksella osoitteessa Siltavuorenpenger 3 c. Kampuksen rakennustöiden takia reitti Pikku HYYlle menee Minerva-talosta sisäreittiä.

Pikku HYY tarjoaa satunnaisia hoitokertoja ja vakiaikoja. Paikat tulee varata hyvissä ajoin etukäteen. Lukukauden vakiajat tulevat varattaviksi syksyisin, mutta niitä voi tiedustella läpi lukuvuoden. Yhdelle viikolle voit varata lukukauden alussa kaksi vakiovuoroa, ja maksimihoitoaika on kerrallaan neljä tuntia.

Varaukset tehdään sähköpostitse. Lisäksi hoitajat ilmoittavat vapautuneista ajoista Facebook-sivuillaan. Muistathan perua paikan, jos et tarvitsekaan sitä. Peruuttamattomista ajoista peritään täysi hinta.

Lasten alaikäraja on 6 kuukautta. Yläikärajaa ei ole.

Pikku HYY on kesälomalla 3.–30.7.

Elokuun aikoja voi varata sähköpostitse 31.7. alkaen.

Syys-joulukuun aikoja voi varata 31.8. alkaen.

 

Avoinna ma–to klo 8–16 ja pe 8–14.

Lastenohjaajat tavoitat sähköpostitse pikkuhyy(at)hyy.fi tai puhelimitse 050 303 8333

Hinta 5 e/ tunti, sisarusalennus.