Föreningar i HUS krets

HUS har nästan 250 studentföreningar! I en förening får du praktisk erfarenhet och hittar likasinnade vänner. Oavsett om du är intresserad av politik eller bordshockey finns det något att göra. Från dans till teologi, kolla in listan och hitta den rätta föreningen för dig. Om du fortfarande inte hittar någon kan du starta en ny förening!

Ämnes- och fakultetsföreningar

Helsingfors universitet har 11 fakulteter, som var och en har olika studentföreningar. En förening för studenter inom samma område kallas ämnesförening. Flera fakulteter har en fakultetsförening som koordinerar samarbetet mellan ämnesföreningarna. Vissa tvärvetenskapliga ämnesföreningar kan verka över fakultetsgränserna. Utöver evenemang och andra aktiviteter bedriver ämnes- och fakultetsföreningar ofta intressebevakning inom fakulteten.

Teologiska fakulteten

Juridiska fakulteten

Medicinska fakulteten

Humanistiska fakulteten

Matematisk-naturvetenskapliga fakulteten

Farmaceutiska fakulteten

Bio- och miljövetenskapliga fakulteten

Pedagogiska fakulteten

Statsvetenskapliga fakulteten

Agrikultur-forstvetenskapliga fakulteten

Vetenärmedicinska fakulteten

Svenska social- och kommunalhögskolan

Nationer

Studentnationerna är tvärvetenskapliga sammanslutningar av studenter i olika åldrar och olika områden, där medlemmarna vanligtvis är kopplade till sina geografiska områden. Varje medlem av studentkåren kan ansluta sig till en studentnation, oavsett studiefält, livsstil och politiska preferenser. Ofta går en student med i en studentnation baserad på en kommun, studentboende, hobby eller vänskap eller familjerelationer. Studentnationer är de äldsta studentorganisationerna i Finland. Av de 15 studentnationerna vid Helsingfors universitet är 4 svenskspråkiga.

Samhällsorienterade och religiösa föreningar

Är du intresserad av HUS delegationsmötes politik? Vill du påverka samhället? Letar du efter ett andligt hem?

Hitta en gemenskap i en social miljö som passar dig!

HUS politiska grupperingar i delegationen

Samhällsorienterade föreningar

Religiösa föreningar

Kulturföreningar

Är du en filmälskare? Intresserad av folkdans? Är du bekant med begreppet omstart?

Oavsett om din passion är att pyssla bakom kulisserna, sjunga i kör eller spela tuba, har HUS ett kulturutbud för alla smaker!

Musikkorporationer

Körer

Orkestrar

Teatrar

Överiga kulturföreningar

Hobbyföreningar

Letar du efter något annat?

Kanske är du en världsmedborgare som är intresserad av internationella aktiviteter? Saknar du havet? Skulle du vilja kasta någon överbord? Tänker du på schack varje dag? Har du någonsin velat planera i flera dagar i sträck för att skjuta främlingar med en vattenpistol?

Kolla in de andra hobbyföreningarna inom HUS!

Internationella föreningar

Motions- och idrottsföreningar

Spelföreningar

Andra föreningar