Medlemstjänster

Varje studerande som avlägger en lägre eller högre högskoleexamen vid Helsingfors universitetet är medlem i vår studentkår. Sammanlagt är vi 25 000, alla studerande. Vi erbjuder otaliga tjänster och förmåner mot den årliga medlemsavgiften.

Som medlem får du otaliga förmåner och tjänster

Vi erbjuder förmåner och tillhandahåller tjänster för de studerande som anmält sig som närvarande vid universitetet och således även blivit medlemmar i vår studentkår. Man anmäler sig som medlem med en medlemsavgift som betalas i samband med läsårsanmälan. Om du så är grundexamens-, forskar- eller utbytesstuderande är du välkommen att bli vår medlem.

Läs mer om medlemskap och medlemsavgift Läsårsanmälan

Studiekortet som intyg på studerandeskap

Du kan beställa ett studiekort när du har gjort läsårsanmälan och betalat medlemsavgiften. Kortet kan fås i digital form och/eller som ett fysiskt kort med eller utan betalningsegenskap. Studiekortet aktiveras årligen med en läsårsdekal som du kan hämta på vårt servicekontor eller våra tillfälliga dekalutdelningsställen.

Läs mer om studiekortet Beställ studiekortet från Frank Hämta läsårsdekalen

Överlevnadsguiden gör studentlivet smidigare

Om det är något du funderar på kring den akademiska friheten så får du  hjälp av vår överlevnadsguide för studerande. Den ger svar på sådant som du funderar på gällande försörjning, boende, kollektivtrafik, hälsa och välbefinnande.

Överlevnadsguide

HUS medlemstjänster

Övriga studerandeförmåner och -tjänster