Utskott för det gemensamma goda

Utskotten koncentrerar sig på att ge idéer för studentkårens olika delområden samt utveckla dem. Det här innebär till exempel att arrangera evenemang, stöda föreningar, påverka utbildningspolitiken och utveckla vår universitetsgemenskap. Utskotten är öppna för alla våra medlemmar och man kan gå med i verksamheten när som helst under året.

Evenemangsutskottet

Evenemangsutskottet är den rätta platsen för HUS medlemmar som gillar att ordna evenemang. Du får vara med om att kläcka idéer och arrangera studentkårstillställningar och ordna annan verksamhet som passar just dig. Utskottet arbetar med låg tröskel tillsammans med studentkårens producent och styrelsemedlemmen med ansvar för kulturfrågor.

Följ på Instagram

Internationella utskottet

Internationella utskottet drivs för och av internationella och internationellt sinnade studerande vid Helsingfors universitet. Vår prioritet är att skapa en levande gemenskap vid Helsingfors universitet genom att främja internationella studerandes intressen och inklusion. Du kommer att vara en del av en aktiv och engagerad gemenskap som vill bygga upp en hållbar och inkluderande studerandegemenskap vid Helsingfors universitet.

Låter det intressant? Kom med! Vi skulle gärna ha dig med.

Facebooksida Följ på Instagram

Michael Pugh

Internationella utskottet

Ordförande

Kai Ferragallo-Hawkins

Internationella utskottet

Vice ordförande

Karl Zhu

Internationella utskottet

Vice ordförande

Miljöutskottet

Brinner du för miljön? Välkommen med till oss!

I miljöutskottet studerar, diskuterar och framför allt engagerar vi oss i olika miljöfrågor. Förutom exkursioner och dokumentärkvällar ordnar vi också större tillställningar, som klädbytesdagar eller matsvinnsmiddagar – i gott sällskap, förstås.

Facebooksida Följ på Instagram Webbsida HUS projekt för hållbar utveckling

Petri Seppä

Miljöutskottet

Ordförande

Anni Saviniemi

Miljöutskottet

Vice ordförande

Reeta Behm

Miljöutskottet

Vice ordförande

Utvecklingssamarbetsutskottet

Bor det en liten världsförbättrare i dig? Är globalt ansvar och jämlikhet viktiga frågor för dig? Kom med i utvecklingssamarbetsutskottet!

Utskottet administrerar HUS utvecklingssamarbetsprojekt och ordnar evenemang kring globalfostran. I år koncentrerar vi oss i Mocambique-projektet på jämlikhet och jämställdhet bland unga.

Facebooksida Följ på Instagram Kimppu-bladet Webbsida HUS projekt för hållbar utveckling

Lotta Nieminen

Utvecklingssamarbetetsutskottet

Ordförande