Kom med

Tack vare en aktiv frivilligverksamhet är studentlivet fartfyllt och fyllt av evenemang. Att möjliggöra dem är ett av vår studentkårs viktigaste uppgifter. I praktiken betyder det ekonomiska verksamhetsbidrag och rådgivning och tjänster för aktörerna. Vårt mål är att varje medlem hittar en trevlig sysselsättning vid sidan av studierna.

Evenemang

Vill du träffa studenter från alla campus, bekanta dig med föreningarna tvärvetenskapligt och njuta av gemenskapen vid universitetets campus, på stadens gator, i parker och nattklubbar? Delta i våra evenemang!

Bekanta dig med HUS evenemang

Utskott för det gemensamma goda

Utskotten koncentrerar sig på att ge idéer och förslag till HUS verksamhet på olika delområden och förverkliga dem. Det innebär exempelvis att ordna evenemang, stöda föreningar, påverka  utbildningspolitiken och utveckla vår universitetsgemenskap.

Bekanta dig med utskotten

Något för alla: över 250 studentföreningar verkar i vår krets

En föreningsverksamhet som är öppen för alla ger praktiska erfarenheter och för samman likasinnade vänner. Det finns sysslor  i ämnes-och fakultetsföreningarna, på nationerna och för intresserade av politik, musik, idrott och kultur. Om du inte hittar en egen förening kan du grunda en!

Föreningarna inom HUS krets

Vi stöder aktiva aktörer

Vi erbjuder våra föreningar verksamhetsbidrag som kan sökas i början av året samt specifika stöd för föreningstidningar samt möbleringsstöd. Utöver ekonomiskt bidrag kan utskotten och föreningarna hyra lokaler och utrustning  samt använda föreningswiki som introduktion för föreningsverksamheten.

För aktören

Nyttiga länkar