Evenemang

Vill du träffa studenter från alla campus, bekanta dig med föreningarna tvärvetenskapligt och njuta av gemenskapen vid universitetets campus, på stadens gator, i parker och nattklubbar? Delta i våra evenemang!

Öppningskarnevalen 4.9.2023

På karnevalen kommer både nya och gamla studenter vid Helsingfors universitet att kunna bekanta sig med det stora urvalet föreningar som verkar inom HUS.

Kom och hitta dig en ny hobbyförening, lär dig ditt ämnes- eller fakultetsförening och gå med i en nation – allt detta kan att göras på samma plats, på samma dag! Samtidigt kommer du att få nya vänner och utöka din överallmärkessamling.

Öppningskarnevalen

Gulisäventyret 28.9.2023

Finlands största studentevenemang erövrar Helsingfors gator! För äventyret samlar man ihop ett lag och sedan går tillsammans runt HUS, studentföreningarnas, universitetets och samarbetspartnernas kontroller och utföra uppgifter. De lag som göra bäst ifrån sig i äventyret belönas med fantastiska priser!

Gulisäventyrets webbsida

HUS155

Apollo fylls av glittrande feststämning – det är dags för årets stiligaste studentfest!

Det bjuds på fantastisk musik och fenomenal feststämning från klockan tio på kvällen ända till klockan fyra på morgonen. Vid midnatt stiger Erika Vikman upp på scenen.

Läs mer

Studenternas självständighetsdagsfackeltåg 6.12.2023

Huvudstadsregionens studerandenas gemensamma självständighetståg lyser upp gatorna i Helsingfors från Sandudds begravningsplats till Senatstorget. Kom och njut av gemenskaplighet och traditioner tillsammans med andra studenter!

Vappen 30.4–1.5.2024

Studenternas viktigaste fest är givetvis vappen! Oftast inleder studenterna valborgsfirandet i god tid, men senast när skumpaflaskorna öppnas vid Havis Amandas mösspåläggning den 30.4. kl. 18. Mösspåläggning sker turvis mellan studentkårerna och år 2024 står KonST i tur.

Det lönar sig att fortsätta firandet den 1 maj med valborgsmottagningen på Ulrikasborgsbacken varefter stämningen höjs av valborgsdagens legendariska picknick däe otagliga studentföreningar och stadsbor deltar.

Flora 10.5.2024

Maj är en festens tid och genast efter valborg står Floradagen i tur. Evenemanget är HUS och Helsingfors universitetets gemensamma vårfest som turas på campusen.

Flora

Photo by: Ville-Veikko Niemelä
Photo by: Ville-Veikko Niemelä

Storsits 2024

Storsitsen samlar studerande ihop till att äta, sjunga och njuta av sommaren i form av en gemensam borsfest. Sitsens program består av bland annat tal och allsång och efter evenemanget dansar man traditionella akademiska danser på torget. Till Storsitsen deltar såväl nationerna som olika fakultet-, ämnes- och fritidsföreningar! Nästa Storsitsen kommer i maj 2024.

Storsitsen på Instagram