22.4.2021

På dagen för psykisk hälsa bland studerande river vi hindren för att söka hjälp – kom med!

Dagen för psykisk hälsa bland studerande ordnas idag 22.4.  Årets tema är delaktighet och rätt för hjälp. Syftet är att väcka diskussion om de studerandes psykiska hälsa och bjuda in alla till att handla för psykiskt välbefinnande. Kampanjen drivs av Nätverket för studerandes välmående, som koordineras av Nyyti.

Med kampanjen #VärdHjälp under Dagen för psykisk hälsa bland studerande vill vi lyfta fram de olika former av hjälp som finns och samtidigt uppmuntra till att dela med sig av erfarenheter. Framför allt vill vi uppmuntra unga och studerande att söka hjälp när de känner att de behöver det.

När du behöver stöd finns det hjälp att få. Det viktigaste är att du inte står ensam med dina bekymmer. På Nyytis webbplats hittar du information om aktörer som erbjuder hjälp i olika situationer till studerande och unga vuxna.

HUS deltar i kampanjen kring veckan för psykisk hälsa bland studenter genom att publicera tematiska bloggar, dela information om mentalvårdstjänster på sociala medier och delta i webbinariet “Lääkis, oletn#avunarvoinen #värdhjälp. Följ alltså oss på sociala medier och kome med!