25.10.2023

Nappa här UniSports instruktioner för pausgympa!

BLOGG

Visste du att även en kort stund av rörelse piggar upp kroppen och sinnet, vilket påverkar koncentration, inlärning och arbetsprestation? Vår partner UniSport ger tips för att ta en paus från studierna.

UniSport erbjuder flera kostnadsfria tjänster för universitetsstuderande för att bryta studierna. Ta med dig tipsen och hitta ditt eget sätt att ha en kort pausövningsstund!

  1. Som student vid Helsingfors universitet kan du använda Break Pro-pausövningsprogrammet gratis. Du kan schemalägga programmet för att påminna dig om pauser enligt din egen tidtabell och behov. Se anvisningar om hur du installerar Break Pro-pausövningsprogrammet här.
  2. UniSport har skapat pausövningsanvisningar för universitetsstuderande. Spara anvisningarna och skriv ut dem nära din distansstudieplats, till exempel. Ladda ner pausövningsanvisningarna som en PDF-fil här.
  3. Delta i en uppfriskande paus på campus eller genom Mywellness-plattformen! “Huolettomat hartiat” är ett uppfriskande 15-minuters guidad träningspass som hjälper till att slappna av spända muskler, med fokus på rygg och axlar. Se detaljerade anvisningar och schema för “Huolettomat hartiat” pausövningar här (på finska).
  4. 4. Du hittar även olika pausövningsvideor på UniSports webbplats, som du kan använda för att organisera en pausövningsstund på egen hand eller tillsammans med dina studiekamrater. Pausövningsvideorna finns här (på finska).

Satsa på ditt välbefinnande och ta en uppfriskande stund med lite rörelse under dina pauser!

Närmare information

UniSport
www.unisport.fi