Ihmisiä juhlimassa.
Ihmisiä juhlimassa.
Ihmisiä juhlimassa.
13.9.2021

HUS vill främja av föreningarnas synlighet via HUS kommunikationskanaler

Eftersom öppningskarnevalen måste ställas in vill vi lyfta fram föreningarna som är verksamma inom HUS på andra sätt! Vi vill också att föreningarna presenteras på ett sätt som lämpar sig för deras egen verksamhet. Därför önskar vi att ni skapar en presentationsvideo där ni berättar om er verksamhet på ett sätt som passar just er.

Vår tanke är att vi ska dela föreningarnas presentationsvideor på HUS YouTube och också presentera dem i sociala medier. Samtidigt kan ni också själv använda videorna i er förenings marknadsföring!

Så här gör ni en presentationsvideo:

 1. Filma en video på 1–2 minuter (den kan vara helt fri till formen). HUS förbehåller sig rätten att vid behov redigera videon, men avsikten är att vi ska få en så färdig helhet som möjligt av föreningarna. Med er video kan ni till exempel
 2. Med hjälp av videon kan ni till exempel visa
  • hur er förenings vardagliga verksamhet ser ut
  • vad som förenar era medlemmar
  • er förenings bästa evenemang
  • hur er förenings historia ser ut
  • varför det lönar sig att delta i er förenings verksamhet.
 3. Om ni behöver hjälp, stöd eller tilläggsanvisningar för att göra er video, kan ni kontakta Vilma Viertola som är kommunikationsexpert vid HUS (vilma.viertola(at)hyy.fi).
 4. Skriv en kort sammanfattning av det som bäst beskriver er förening.
  • Till exempel kan HUS beskrivas så här: ”Studentkåren vid Helsingfors universitet driver studenternas ärenden. Vi tillhandahåller tjänster och förmåner och ordnar evenemang så att du kan satsa på det väsentliga: studier och studentlivet. Du kan gå din egen väg och vara säker på att vi slätar ut vägen och ger råd vid behov. Vår röst hörs på universitetet, på staden och på evenemang.
 5. Skicka er video och ert sammandrag till kommunikationsexpert Vilma Viertola (vilma.viertola(at)hyy.fi) senast måndagen den 18 oktober.
 6. Vi tar hand om resten!

Ytterligare information:
Vilma Viertola
Kommunikationsexpert, HUS
vilma.viertola(at)hyy.fi