Stäng

Hej nya student! | HUS

19.8.2019

Hej nya student!

Vi samlade en del försörjningstips till dig så att du kan inleda studierna så smidigt som möjligt och kan  undvika att få hål i plånboken.

Vi samlade en del försörjningstips till dig så att du kan inleda studierna så smidigt som möjligt och kan  undvika att få hål i plånboken.

Studiestöd

Du har väl redan ansökt om studiestöd? Gör det snart på FPA:s e-tjänst. Studielån ansöks på banken. Banken får borgensuppgifterna direkt från FPA.

Allmänt bostadsbidrag och att söka hem

Har du redan hittat ett hem eller söker du fortfarande? Om du redan gjort upp ett hyresavtal ska du snart ansöka om allmänt bostadsbidrag, Kontrollera på HUS webbplats vad allt som lönar sig att beakta när man ansöker om bostadsbidrag.

Om du fortfarande söker bostad lönar det sig att bekanta sig med HUS guide för bostadssökande.

Arbete och studier

Spara lönekvittona för i år. Du kan ha begränsat med egna inkomster vid sidan av studiestödet. FPA övervakar att din inkomstgräns inte överskrids. Om du senare får ett brev från FPA kan du kontrollera ur dina lönekvitton vilka inkomster du tjänat före studietiden och vilka efter att du inlett dina studier. FPA får inte den här informationen automatiskt.

Studiernas framskridande

Planera studierna på förhand. En förutsättning för att få studiestöd är studiernas framskridande som FPA också följer upp. Mer information får du på FPA:s eller HUS webbplats.

Varifrån mer information?

Om du behöver hjälp eller har frågor kan du ta kontakt med FPA eller den sakkunniga på HUS som ansvarar för försörjning och boende. Kontaktuppgifterna hittar du här.

Följ HUS på sociala medier, eller läs aktuell information på vår hemsida! Vi påminner regelbundet om viktiga ärenden gällande studenternas stöd så det lönar sig att ta sig en titt där.