19.8.2019

Hei uusi opiskelija!

Kokosimme sinulle muutamia toimeentulovinkkejä, jotta opintosi voivat alkaa mahdollisimman sujuvasti ja Matti pysyy poissa kukkarosta.

Kokosimme sinulle muutamia toimeentulovinkkejä, jotta opintosi voivat alkaa mahdollisimman sujuvasti ja Matti pysyy poissa kukkarosta.

Opintotuki

Olethan jo hakenut opintotukea? Se kannattaa tehdä pian Kelan asiontipalvelussa. Opintolainaa haetaan pankista. Pankki saa takaustiedot suoraan Kelalta.

Yleinen asumistuki ja kodin etsiminen

Onko koti löytynyt vai etsitkö sitä vielä? Jos olet jo tehnyt vuokrasopimuksen, haethan pian yleistä asumistukea. Tarkista HYYn sivuilta, mitä kaikkea asumistuen hakemisessa on tärkeää ottaa huomioon.

Jos etsit vielä asuntoa, sinun kannattaa tutustua asunnonhakuoppaaseemme.

Työskentely ja opiskelu

Säilytä tältä vuodelta palkkakuittisi. Voit ansaita opintotuen rinnalla rajallisen määrän omia tuloja ja Kela seuraa, etteivät tulorajat ylity. Jos saat myöhemmin kirjeen Kelalta, voit tarkistaa palkkakuiteista, mitkä tulot olet saanut ennen opiskeluaikaa ja mitkä opinnot aloitettuasi. Kela ei saa näitä tietoja automaattisesti.

Opintojen eteneminen

Suunnittele opintojasi etukäteen. Opintotuen saamisen edellytys on opintojen edistyminen, jota Kela myös seuraa. Lisätietoja löydät Kelan tai HYYn sivuilta.

Mistä lisätietoja?

Jos tarvitset apua tai sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä Kelaan tai HYYn toimeentulosta ja asumisesta vastaavaan asiantuntijaan! Yhteystiedot löydät täältä.

Seuraa HYYtä somessa, tai ajankohtaisia tiedotteita kotisivuillamme! Muistuttelemme säännöllisesti opiskelijan tukien kannalta tärkeistä asioista, joten sivuilla pyörähtäminen kannattaa.