16.6.2023

Föreningsbulletin 2/2023

  1. Organisation Info Telegram-kanalen
  2. Höstens evenemanger
  3. Studenternas Pride
  4. Höstens viktiga datumer
  5. Evenemangssäkerhetspersonutbildning

 

————————————————————————-

1. Gå med i HYY Organisation Info Telegram-kanalen!

 

Vi har skapat en snabb Telegramkanal för organisationer. Kanalen ger snabb och effektiv information om aktuella frågor. Genom att prenumerera på kanalen får du omedelbart information när det finns ny information om renoveringen av Nya studenthuset, när bokningsrundorna för Alina Hall börjar eller när det bara är en timme kvar att fylla i ansökan om organisationslokaler. Det är bara vi som kan lägga upp meddelanden i kanalen och vi lovar att endast lägga upp relevant information.

https://t.me/hyyjarjestot

 

2. Vill din organisation presentera sin verksamhet för nya studerande i höst?

 

Vi söker nu kontrollansvariga till Check-in Event, Öppningskarnevalen och Gulissäventyret! Länkar till anmälningar i bion, anmäla din förening med senast den 15.8. kl. 23.59!

Check-in Event är en del av internationella studenters orientering och är ett tvådagarsevenemang 30–31 augusti. På evenemanget kan organisationer visa upp sina aktiviteter för nya internationella studenter och utbytesstudenter.

HUS anordnar läsårets Öppningskarneval måndagen den 4 september kl 12-18! På karnevalen kommer både nya och gamla studenter vid Helsingfors universitet att kunna bekanta sig med det stora urvalet föreningar som verkar inom HUS.

På Gulisäventyret, som ordnas av HUS, får studenterna göra en tvärvetenskaplig djupdykning i studentkåren, föreningarna inom studentkåren och dess samarbetspartner. Att arrangera en kontroll är ett roligt sätt att presentera sin förening för nya studerande! Evenemanget ordnas den 28.9. kl. 16-20.

https://www.lyyti.in/Jarjestojen_ilmoittautuminen_syksyn_tapahtumiin_5474/se

 

 

3. Studenterna deltar i Helsinki pride 2023

 

Välkomna med och delta i Helsinki Pride tillsammans med andra studenter! Årets tema för Helsinki Pride är glädje och uppror. Studenterna ordnar en gemensam start i Pride-paraden. Vi samlas framför Porthania 1.7 ca kl. 11:15. Samla ihop dina kompisar eller kom med och hitta nya vänner. Oberoende vad du gör, så ska du komma med!

 

Mer information: Eugenie Touma van der Meulen (hen/hon), eugenie.toumavandermeulen@hyy.fi, 050 325 8041

 

För att gå med i Prideparaden med din organisation, anmäl dig via detta formulär senast den 20 juni: https://link.webropolsurveys.com/S/1340D8E786994C24 . Vi kommer att skicka ut mer information till dem som anmält sig närmare evenemanget.

 

https://www.facebook.com/events/615932940254108

 

 

4. Evenemangssäkerhetsperson-utbildning 22.8.2023

 

Hur ser vi till att alla deltagare upplever att evenemangen är trygga ställen att vara på?

HUS organiserar en evenemangssäkerhetspersonutbildningen i Wilhelmsson salen den 22.8.2023 kl. 17-19. Anmäla sig till evenemanget senast den 20.8.2023 kl. 23.59 med denna blanketten.

Utbildning hålls på finska men materialen översättas på svenska och engelska. Högst 60 deltagare får plats.

Utrymmet är delvis otillgängligt. Gångarna i utrymmet är minst 90 cm breda och utrymmet är tillgängligt med hiss.

Utbildningen ger vägkost för föreningarnas och övriga frivilligorganisationers evenemangssäkerhetspersonverksamhet. På utbildningen går vi igenom olika situationer som evenemangssäkerhetspersonerna kan stöta på under evenemangen och ger metoder för att lösa dem.

https://www.lyyti.fi/reg/tapahtumaturvallisuushenkilokoulutus2023