9.9.2022

En hälsning från delegationsvalkoordinatorn

BLOGG

I början av maj började vår dokumentsekreterare Roosa Katvio också jobba som koordinator för HUS delegationsval. Kandidatuppställningen inför valet pågår som bäst och tar slut 28.9. Man kan rösta på följande datum: 26–28.10 och 31.10–2.11.

 

Hej! Jag heter Roosa Katvio och jag är säkert för många redan ett bekant ansikte här på HUS kansli. Jag började jobba som dokumentsekreterare i september 2020 och jag har under årens lopp lärt känna HUS på många olika sätt. Jag är hemma från Esbo och jag bor fortfarande där.

Till min utbildning är jag så gott som nybliven magister i teologi och religionsforskning. Jag skrev min fördjupade magisteravhandling inom religionsvetenskap och mitt ämne var religiöst innehåll på sociala medier som riktar sig till ungdomar. Jag har också avlagt studier vid humanistiska, pedagogiska, statsvetenskapliga och medicinska fakulteterna. Min examen ger mig även behörighet att arbeta som ämneslärare i många läroämnen.

I mitt jobb som koordinator för höstens delegationsval ansvarar jag för de praktiska arrangemangen kring valet. Jag håller koll på allt från att det finns valbulle till att kandidatsystemet fungerar. Dessutom samarbetar jag med centralvalnämnden och valringarnas valchefer. Vi har ett fantastiskt delegationsvalteam som består av anställda på kansliet och styrelsemedlemmar, och tillsammans håller vi igång valyran!

Det känns som ett särskilt intressant och spännande skede i mitt arbetsliv att nu koncentrera mig på och lära mig mera om mitt nya jobb! Höstens val är en viktig händelse för hela studentkårssamfundet, eftersom vi väljer medlemmar till nästa delegation. Som dokumentsekreterare har jag på nära håll fått bekanta mig med delegationens verksamhet, så det är intressant att nu också delta i arbetet med att bygga upp den nya delegationen.

Delegationsvalet är också en utmärkt möjlighet att göra HUS ännu mera bekant för alla våra medlemmar. Mitt i den pågående valyran är det ett bra tillfälle att också fundera på vad en studentkår egentligen är och vad studentkåren betyder för sina medlemmar. Vad fungerar och vad borde vi ändra på? Med hjälp av representativ demokrati försäkrar vi oss om att HUS speglar sina medlemmars åsikter och tankar. Kanske någon också märker att just han eller hon är en person som gillar att påverka och brinner för intressebevakning.

Vid sidan av mitt jobb älskar jag bland annat att titta på Netflix och att göra olika slags utflykter i naturen. Den frid och ro som naturen erbjuder är en perfekt motvikt till vardagsslitet. Jag tycker att det bästa sättet att koppla av efter en arbetsfylld vecka är att förena de här två intressena och krypa upp i soffan och titta på Den vida naturen.

Jag önskar er en fantastisk valhöst!

 

PS: Ta kontakt med mig om du är intresserad av delegationsvalet eller om det något du funderar på! Du når mig bäst på e-post roosa.katvio@hyy.fi. De nuvarande delegationsgrupperna behöver inte kontakta mig separat, utan får information om valet av mig. Eventuella andra grupper som inte är med i nuvarande delegation ska kontakta mig för att få information för grupper som ställer upp i valet.

 

Roosa Katvio

Valkoordinator, dokumentsekreterare