9.9.2022

Edustajistovaalikoordinaattorin tervehdys

BLOGI

Asiakirjasihteerimme Roosa Katvio aloitti toukokuun alussa myös HYYn edustajistovaalikoordinaattorina. Vaalien ehdokasasettelu on nyt käynnissä ja päättyy 28.9. Vaalien äänestyspäivät ovat 26.10.–28.10. ja 31.10.–2.11. 

 

Moi! Olen Roosa Katvio, ja jo tuttu kasvo HYYn toimistolla. Aloitin työt asiakirjasihteerinä syyskuussa 2020, ja HYY on tässä vuosien aikana tullut tutuksi myös muilla tavoilla. Olen kotoisin Espoosta, jossa asustelen myös edelleen.

Koulutukseltani olen teologian ja uskonnontutkimuksen lähes uunituore maisteri. Maisterin syventävän tutkielman kirjoitin uskontotieteen seminaarissa, aiheenani nuorten sosiaalisessa mediassa kohtaamat uskonnolliset sisällöt. Opintoja olen myös teologisen lisäksi tehnyt humanistisessa-, kasvatustieteellisessä-, valtiotieteellisessä- ja lääketieteellisessä tiedekunnissa. Tutkintoni myötä tulenkin olemaan pätevä aineenopettaja useassa oppiaineessa.

Edustajistovaalikoordinaattorina vastaan syksyn edustajistovaaleista ja niihin liittyvistä käytännön järjestelyistä. Hommat muun muassa vaalipullista ehdokasjärjestelmän toimintaan löytyy työpöydältäni. Lisäksi teen yhteistyötä keskusvaalilautakunnan sekä vaalirenkaiden vaalipäälliköiden kanssa. Vaalipöhinää kanssani toimistolla jakavat työntekijöistä ja hallituksen jäsenistä koostuva upea edarivaalitiimimme!

Uuteen tehtävään syventyminen on minulle aina erityisen mielenkiintoinen ja jännittävä vaihe työelämässä! Syksyn vaalit ovat tärkeä tapahtuma koko ylioppilaskuntayhteisössä, sillä siellä valitaan seuraavan edustajiston kokoonpano. Edustajiston toimintaa olenkin asiakirjasihteerinä päässyt todistamaan ja toteuttamaan hyvin lähietäisyydeltä, joten on mielenkiintoista olla mukana myös tässä vaiheessa edustajiston rakentumista.

Näen edustajistovaalit myös erinomaisena mahdollisuutena tuoda HYYtä lähemmäs jokaista sen jäsentä. Vaalihumussa on oiva hetki miettiä ylioppilaskunnan syvintä olemusta ja tarkoitusta jäsenilleen. Mikä toimii ja mitä pitäisi muuttua? Edustuksellisella demokratialla varmistamme, että HYY on jäsentensä näköinen. Ehkäpä samalla joku saattaa löytää itsestänsä vaikuttajan tai edunvalvojan kipinän!

Töiden ohella arkeeni kuuluu niin Netflixin suurkulutusta kuin erilaisia vaihtelevan retkiä luonnon helmassa. Luonnon rauha on täydellistä vastapainoa arjen aherrukselle. Paras tapa rentoutua kiireisen viikon päätteeksi onkin mielestäni yhdistää nämä kaksi harrastustani ja kömpiä sohvalle katsomaan Avaraa luontoa.

Loistavaa vaalisyksyä!

 

PS: Olethan minuun yhteydessä, jos edustajistovaalit kiinnostavat tai mietityttävät millään tasolla! Parhaiten saat yhteyden sähköpostilla roosa.katvio@hyy.fi. Tietoa vaaleista välitetään ilman erillistä ilmoitusta nykyisille edustajistoryhmille. Mahdollisten muiden nykyisen edustajiston ulkopuoliset ryhmittymien tulee olla minuun yhteydessä, saadakseen ryhmille kohdennettua tietoa vaaleista.

 

Roosa Katvio

Vaalikoordinaattori, asiakirjasihteeri