Opas

Kollektivtrafik

Som student tar du dig från hemmet till campus, från föreläsningen till jobbet och från jobbet till hobbyer-  runt om i staden med kollektivtrafik. I den här guiden hittar du information om Helsingforsregionens kollektivtrafik och studeranderabatter för att underlätta din vardag.

Res med HRT

Res med HRT

Kollektivtrafiken i Helsingfors och i närområdet arrangeras av Helsingforsregionens trafik (HRT). Med samma resekort kan du hoppa på morgonbussen och trampa resten av vägen till campus på en stadscykel.

Ruttguiden visar alla kollektivtrafikalternativ när du planerar en resa. Med HRT:s egna app kan du behändigt uppdatera din studerandestatus och köpa enkelbiljetter.

Läs mer Ruttguiden

HRT:s studeranderabatt

HRT:s studeranderabatt

Alla studerande inskrivna i Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla, Kervo, Kyrkslätt eller Sibbo får 45 % rabatt på HRT:s periodbiljetter. Du kan uppdatera studerandestatusen för resekortet på HRT: s serviceställe eller med HRT appen. Mer information om olika biljettalternativ och kollektivtrafikens betalzoner finns på HRT: s webbplats.

Läs mer

VR:s och Matkahuoltos studeranderabatter

VR:s och Matkahuoltos studeranderabatter

Som studerande får du även rabatt på VR:s fjärrtrafik- och närtrafikbiljetter på tåge och  Matkahuoltos bussar. För att få studeranderabatten måste du kunna bevisa att du är studerande. Det enklaste sättet är att skaffa ett studiekort och en läsårsdekal. Om du ännu inte har ett studiekort får du VR:s rabatt med en särskild blankett. Matkahuolto har även ett eget studiekort.

Stadscyklar

Stadscyklar

Sommartid åker du lätt omkring på stan med cykel! Du kan köpa användarrätt för HRT:s stadscyklar för en dag, en vecka eller hela cykelperioden. I alla perioder ingår ett obegränsat antal cykelresor á en halv timme. Kom ihåg att ta med dig hjälm!

Reselänkar