Opas

Julkinen liikenne

Opiskelijana kuljet kotoa kampukselle, luennolta työpaikalle ja töistä harrastusten pariin – ympäri kaupunkia julkista liikennettä hyödyntämällä. Tästä oppaasta löydät arkeasi helpottavaa tietoa Helsingin seudun julkisesta liikenteestä ja matkantekoon liittyvistä opiskelija-alennuksista.

HSL:n matkassa

HSL:n matkassa

Helsingin seudun liikenne (HSL) järjestää julkista liikennettä Helsingissä ja lähiseuduilla. Samalla matkakortilla nappaat aamulla bussin lähipysäkiltä ja poljet loppumatkan kaupunkipyörällä kampukselle.

Kun suunnittelet matkaa, Reittiopas näyttää sinulle kaikki joukkoliikenteen vaihtoehdot. HSL:n omalla sovelluksella voit päivittää näppärästi opiskelijastatuksen ja ostaa kertalippuja.

Tutustu tarkemmin Reittiopas

HSL:n opiskelija-alennus

HSL:n opiskelija-alennus

Kaikki Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Keravalla, Kirkkonummella tai Sipoossa kirjoilla olevat opiskelijat saavat 45 % alennuksen HSL:n kausilipuista. Matkakortin opiskelijastatuksen voit päivittää HSL:n palvelupisteessä tai HSL-sovelluksella. Lisätietoa lipputyypeistä ja joukkoliikenteen vyöhykkeistä saat HSL:n sivuilta.

Tutustu tarkemmin

Muut alennukset

Muut alennukset

Opiskelijana saat alennusta myös VR:n kaukoliikenteen ja lähiliikenteen junissa sekä Matkahuollon busseissa. Saadaksesi opiskelija-alennukset sinun on pystyttävä todistamaan, että olet opiskelija. Helpoin tapa on hankkia opiskelijakortti ja siihen lukuvuositarra. Jos sinulla ei vielä ole opiskelijakorttia, VR:n alennuksen saa erillisellä lomakkeella. Matkahuollolla on myös oma opiskelijakorttinsa.

Kaupunkipyörät

Kaupunkipyörät

Kesäkaudella huristelet helposti ympäri kaupunkia polkupyörällä! Voit ostaa HSL:n kaupunkipyörien käyttöoikeuden päiväksi, viikoksi tai koko pyöräilykaudeksi. Kaikkiin kausiin sisältyy rajaton määrä puolen tunnin pyörämatkoja. Muista napata kypärä matkaan!

Linkkejä matkaan