Välkommen till studentgemenskapen, gulnäbb 2023!

En av de bästa sidorna med Helsingfors universitet är mångfalden i studentgemenskapen – och du som ny student är en del av den. Vi är Finlands största och äldsta studentkår, och vi vill hälsa dig välkommen som ny medlem! Studentkåren bevakar dina intressen vid universitetet och i samhället, stöder föreningsverksamheten, ordnar olika evenemang samt erbjuder medlemsförmåner och medlemstjänster från läsårskalendern till rättshjälp. Bekanta dig med studentkåren – roligast är det på Gulisäventyret 28.9!

Checklista

Stort grattis nya student! Det nya livsskedet och studiernas början är givetvis det bästa någonsin men nödvändigtvis inte lätt. Vi sammanställde en praktisk to do-lista för nya studenter och genom att kryssa av den lyckas höstinledningen lättare och med mindre stress!

To do-lista för nya studenter

Beställ studiekort

När du har anmält dig som närvarande student och betalat HUS medlemsavgift kan du beställa studiekortet via webbtjänsten Frank. På Franks webbplats hittar du även hundratals studentrabatter som du kan ta ibruk genom att registrera dig på webbtjänsten. Mer information om att avhämta kortet och olika kortalternativ finns här.

Beställ studiekort

Överlevnadsguiden gör studentlivet smidigare

Om det är något du funderar på kring den akademiska friheten så får du  hjälp av vår överlevnadsguide för studerande. Den ger svar på sådant som du funderar på gällande försörjning, boende, kollektivtrafik, hälsa och välbefinnande.

Överlevnadsguide

Kom med!

Följ studentkåren och håll dig uppdaterad

HUS medlemsbulletin skickas till din e-post varannan vecka under terminerna! Följ även HUS på sociala medier; Facebook, Instagram och Twitter. Aktuella nyheter hittar du under delen Nyheter på denna sida.

Facebook Instagram Twitter HUS medlemsbulletin Nyheter