5.9.2019

Kom med i utskotten!

Är du intresserad av evenemangsproduktion, föreningsverksamhet, miljöfrågor eller kanske utvecklingssamarbete? Välkommen med i HUS utskottsverksamhet! I utskotten får du göra det som intresserar just dig och lära känna nya människor. Kvällar för nya medlemmar ordnas i september och oktober, men alla är välkomna med när som helst!

 

Miljöutskottet 10.9

Do environmental issues make you want to act and improve environmental awareness at the University? In the Environmental Committee, you will get to take part in organising environmentally themed events, excursions and movie nights as well as just hang out in like-minded company. Join us to brainstorm things for the autumn!

Är du intresserad av att arbeta med miljöärenden och förbättra miljömedvetenheten vid universitetet? I miljöutskottet kan du vara med och organisera såväl evenemang med miljötema, som exkursioner och filmkvällar med andra likasinnade. Kom med och ge idéer!

Facebook-evenemang

Studieutskottet 11.9

Välkommen med i Utbildningspolitiska utskottets verksamhet! Utbildningspolitiska utskottet är en del av studentkårens intressebevaknings- och utbildningspolitiska verksamhet. I vår verksamhet får du bekanta dig med andra utbildningsaktörer, ta del av studentkårens breda utbildningspåverkan och höra om högskolepolitikens nya vindar. Alla intresserade, såväl gulnäbbar som erfarna föreningshajar är välkomna med i utskottets verksamhet.

På de nyas kväll får du bekanta dig med vår verksamhet, träffa andra utbildningsaktörer och tillbringa en trevlig kväll tillsammans med suveräna typer!

Facebook-evenemang

Evenemangsutskottet 12.9

Brinner du för att arrangera evenemang eller har du idéer för ett evenemang? Är du trött på teorier och skulle vilja använda dina kunskaper i praktiken? Evenemangsutskottet HUMU ger dig möjlighet att se evenemangen vid HUS bakom kulisserna och påverka deras innehåll!  HUMU ger dig möjlighet att planera  de bästa festerna och evenemangen i den bästa av grupper. Du får möjlighet att visa ditt eget kunnande och får förverkliga dina idéer i praktiken som del av HUS evenemangsgäng. Vi vill att just du kommer med!

Facebook-evenemang

Campusodlingsutskottet 25.9

Odla tomatplantor i centrum eller pumpor i Gumtäkt? Utskottet för campusodlingar organiserar  stadsodlingar på olika campus och ordnar evenemang för intresserade. Odlingen sammanför studenter och universitetspersonal på somriga campus. Kom med!

Facebook-evenemang

Utvecklingssamarbetsutskottet 2.10

Är du intresserad av global rättvisa? Vill du vara med i HUS utskottsverksamhet? Visste du att din studentkår även gör utvecklingssamarbete? Och att studentkåren har ett projekt i Moçambique?  Så kom och tillbringa en avslappnad kväll med oss och bekanta dig med utvecklingssamarbetsutskottet!

Facebook-evenemang

Tvåspråkighetsutskottet 2.10

Hej och välkommen att komma och bekanta dig med Tvåspråkighetsutskottets verksamhet på ”de nyas kväll”! Tvåspråkighetsutskottets verksamhet är projektbaserad, med två projekt på våren och två på hösten, indelade i påverkansarbete gentemot studentkåren, dess intressenter samt Helsingfors universitet och i evenemang vars syfte är kulturutbyte bland svensk- och finskspråkiga studenter.

Facebook-evenemang publiceras snart!

Föreningsutskottet 7.10

Vad i hela friden är föreningsutskottet och vad sysslar det egentligen med? Kan jag påverka vad utskottet gör i år?

Du får svar på de här frågorna om du kommer på föreningsutskottets “nyas kväll”. Kom och bekanta dig avslappnat med föreningsutskottets verksamhet och funktionärer samt föreslå idéer för årets kommande evenemang!

Välkommen med!

Facebook-evenemang

Gemenskapsutvecklingsutskottet 8.10

Vill du vara med och göra vår studentkår jämlikare, öppnare och mer inkluderande? Har du upptäckt fel och brister som du skulle vilja utveckla? Låt  oss göra HUS till en bättre gemenskap och en studentkår för oss alla!

Gå med i Gemenskapsutvecklingsutskottet (dvs. Code, från det engelskspråkiga namnet Community Development Committee) och befrämja delaktighet, gemenskaplighet, jämnställdhet samt jämlika påverknings- och deltagningsmöjligheter.

Facebook-evenemang