27.4.2020

HUS Discordserver sammanför studenterna

NYHETER

Vi grundade en en egen Discordserver för HUS tillsammans med gemenskapsutvecklingsutskottet Code! Där kan alla studerande vid Helsingfors universitet samlas nu när  sammankomster ansikte mot ansikte är bannlysta. Discord kan användas på dator eller smarta enheter.  På plattformen kan du planera, överenskomma och göra just sådan verksamhet som du vill.

Söker du spelsällskap?  Check. Söker du kamratstöd? Check. Skulle du vilja komma överens om fikaträff på Habbo Hotell? Check. På HUS Discord är möjligheterna för gemenskaplighet på distans oändliga! Du kommer in på servern via denna inbjudningslänk!

Discord är en gemenskaplig plattform som till stor del har konstruerats med samma princip som t.ex. IRC, Slack eller diskussionsforumen på internet.  På HUS server finns exempelvis olika temakanaler där människor kan prata tillsammans. För tillfället finns bland annat kanalerna #yleinen, #etäopiskelu, #etäsitsit, #habbo, #memes och otaliga andra. Nya kanaler grundas alltjämt när fler människor deltar.

Dessutom finns det regler och principer för tryggare rum för servern. Moderatorer från Code och studentkåren övervakar att de följs. Så försäkras att troll inte inte smyger in sig på servern och umgänget är trevligt och tryggt för alla på alla sätt och vis.