1.4.2020

HYYn oma Discord-palvelin tuo opiskelijat yhteen

UUTINEN

Perustimme yhdessä yhteisönkehittämisvaluokunta Coden kanssa HYYlle oman Discord-palvelimen! Sinne voivat kaikki Helsingin yliopiston opiskelijat tulla kokoontumaan, kun kasvokkainen kokoontuminen on pannassa. Discordia voi käyttää tietokoneella tai älylaitteella. Alustalla voi suunnitella, sopia ja tehdä juuri sellaista toimintaa kuin haluat.

Etsitkö peliseuraa? Check. Etsitkö vertaistukea? Check. Haluaisitko sopia kahvitreffit Habbo Hotelliin? Check. HYYn Discordissa etäyhteisöllisyyden mahdollisuudet ovat rajattomat! Palvelimelle mukaan pääset tästä kutsulinkistä!

Discord on yhteisöllinen alusta, joka rakentuu pitkälti samalla periaatteella kuin esimerkiksi irkki, Slack tai netin keskustelufoorumit. Esimerkiksi HYYn palvelimella on lukuisia erilaisia aihekohtaisia kanavia, joilla ihmiset voivat keskustella keskenään. Tällä hetkellä sieltä löytyy muun muassa kanavat #yleinen, #etäopiskelu, #etäsitsit, #habbo, #memes ja lukuisia muita. Kanavia myös perustetaan jatkuvasti lisää, kun lisää ihmisiä tulee mukaan!

Lisäksi palvelimella on säännöt ja turvallisemman tilan periaatteet. Näiden noudattamista valvovat moderaattorit Codesta ja ylioppilaskunnalta. Tällä varmistetaan, ettei palvelimelle pesiydy trolleja ja yhdessä oleminen on kaikille kaikin puolin mielekästä ja turvallista.