14.10.2022

Föreningsbulletinen 10/2022

Innehåll
1 Janne Salokoski fortsätter som ordinarie föreningssakkunnig
2 En hälsning från vår avgående föreningssakkunniga
3 Alina-salens bokningsrundor för våren 2023 börjar snart
4 Anmäl en föreningshjälte!
5 Halarmärken och övriga produkter från Promler med 15 % rabatt för HUS föreningar år 2022

F Ö R E N I N G S B U L L E T I N E N 

=============================================

Användbara länkar

Föreningarna vid HUS -webbsida: https://hyy.fi/sv/guide/foreningarna-vid-hus

HUS Moodle: https://moodle.hyy.fi

Problem med användning av utrymmet och skadeanmälningar

HUS servicebyrå: toimisto@hyy.fi, 050 551 6145

Föreningsakkunning: jarjestosihteeri@hyy.fi, 050 537 3798

 

1 Janne Salokoski fortsätter som ordinarie föreningssakkunnig

För några månader sedan fick ni veta att jag vikarierar Jaakko Kalske som föreningssakkunnig. Nu blev det så att Jaakko inte längre kommer tillbaka till det här jobbet, som ni kan läsa i Jaakkos hälsning, så jag fortsätter som ordinarie föreningssakkunnig vid studentkåren. Det är också meningen att den föreningssakkunniga inte ska bytas ut riktigt så här ofta i framtiden utan att min e-postadress janne.salokoski@hyy.fi är den adress ni skriver till under en lång tid framöver. Jag önskar er alla en fin föreningshöst, lycka till med höstmötena och gulisevenemangen och speciellt önskar jag er mycket skoj på valmötena! Vi hörs!

Med vänliga hälsningar,

Janne Salokoski

Föreningssakkunnig

=============================================

2  En hälsning från vår avgående föreningssakkunniga

Hej på er, bästa föreningsaktiva!

Jag slutade officiellt mitt jobb som föreningssakkunnig 1.7.2022 då jag började vikariera ekonomi- och servicechefen, men jag ville gärna ännu skriva några hejdå-ord till er, då det nu är dags för mig att lämna HUS och börja jobba med andra arbetsuppgifter.

Det har varit en glädje att jobba tillsammans med er under de senaste åren. Då jag började våren 2018 hade ingen hört talas om corona och det fanns inget som tydde på allt det som skulle komma att hända i samhället osv., men vi människor kan ju inte leva vilken tid vi lever i. Nu har coronan redan börjat ge vika (eller håller åtminstone på att göra det) och jag önskar er alla en aktiv och lyckosam tid av återuppbyggnad. Många traditioner har kanske försvunnit och verksamhetssätten har förändrats, men det har på många sätt också varit en bra sak: nya traditioner uppstår, verksamhetssätten utvecklas och varje studentgeneration får vara med och bygga upp studentkulturen och växa som aktörer. Tiderna är utmanande, men jag litar på er förmåga att skapa något nytt. Ni klarar det.

Jag hoppas förstås att ni följer alla regler som stadgas för HUS föreningar, och jag önskar er allt gott i fortsättningen. Dagens studentgenerationer har ännu ett stort arbete framför sig då det gäller att ta itu med omfattande och svåra frågor och jag tror att er aktivitet inom föreningarna ger er en god grund att stå på då ni tar itu med arbetet. Hoppas ni alla märker det här, det har jag i alla fall gjort!

Som kommendör Spock konstaterar i serien Star Trek ”live long and prosper.”

 

Bästa hälsningar

Jaakko Kalske, inte längre kvar på HUS utan ute på nya äventyr

=============================================

3 Alina-salens bokningsrundor för våren 2023 börjar snart

Alina-salens bokningsrundor för våren 2023 börjar med en omgång för förhandsbokningar måndagen 7.11 kl. 12.00. Det finns sammanlagt tre (3) bokningsrundor och föreningarna kan få sammanlagt två (2) turer. Det är viktigt att föreningarna noggrant bekantar sig med anvisningarna för bokningsrundorna innan man fyller i blanketten med bokningsönskemål. Om blanketten fylls i felaktigt kan det ha en negativ inverkan på att få en tur.

Närmare information och blanketter finns på HUS webbplats.

 

Förhandsbokningsrunda

Bokningstid 7.11 kl. 12:00 – 13.11 kl. 23:59

Bokningsönskemålen behandlas måndagen 14.11

 

I rundan

15.11 kl. 12:00 – 20.11 kl. 23:59

Bokningsönskemålen behandlas måndagen 21.11

 

II rundan

22.11 kl. 12:00 – 27.11 kl. 23:59

Bokningsönskemålen behandlas måndagen 28.11

 

Har ni frågor? Ta kontakt med HUS föreningssakkunniga eller föreningsansvariga (kontaktuppgifter finns på HUS webbplats).

=============================================

4 Anmäl en föreningshjälte

Känner du en föreningsfunktionär vars otroliga arbetsinsats, positiva attityd eller otroliga innovationsförmåga du beundrar? Känner du en funktionär utan vars hjälp den nya stadgeändringen enbart skulle ha förblivit en önskan blott, medlemsregistret skulle vara en enda stor hög av diverse papper och utrymmena skulle alltid bli ostädade medan de andra springer för att hinna till den sista bussen? Nu kan du ange dessa föreningshjältar, så att deras hjältedåd också får det erkännande de förtjänar! Man kan ange en föreningshjälte antingen ensam eller i en grupp, till exempel med hela föreningen.

 

Ange föreningshjälten genom att fylla i Föreningstävlingar 2022-blanketten: https://link.webropolsurveys.com/S/5BC76A2760A15909

Fyll i formulären med hjältens och dina uppgifter och skriv också en fritt formulerad motivering. Föreningshjältar belönas med diplom med angivarens motiveringar.

=============================================

 

5 Halarmärken och övriga produkter från Promler med 15 % rabatt för HUS föreningar år 2022

Behöver din förening fantastiska halarmärken inför evenemang? Det lönar sig då att vara i kontakt med vår samarbetspartner Promler!

Promler erbjuder i år också rabatt (-15 %) på halarmärken och övriga produkter under hela 2022 då vi nämner rabattkoden HYYHUS2215 i samband med offertbegäran och beställning.

De övriga produkterna består bl.a. av tryckta collegetröjor, munkjackor, t-skjortor, tygpåsar, pins och reflexer. Rabattkoden gäller för HUS föreningar. Rabattkoden gäller nya beställningar med normal leveranstid.

Ta kontakt: info@promler.fi | www.promler.fi | Instagram: @promlerfi