17.4.2024

Föreningsbulletin 4/2024

NYHET

1. Föreningslokalernas valborgsspärr
2. Havis Amanda mösspåläggs denna valborgsmässoafton på Medborgartorget!
3. Skulle ni vilja presentera verksamheten i er förening för de nya studenterna hösten 2024?
4. Stöd för att utveckla evenemangssäkerheten
5. Delta i HUS + internationellt verksamhet -mötet
6. Delta i HUS + ämnes- och fakultetsföreningar -mötet
7. Vill er förening sälja halarmärken på HUS servicebyrå?

 


 

1. Föreningslokalernas valborgsspärr

Valborgsmässoafton närmar sig. Nya studenthuset, Domus Gaudium och Mechelingatan 3D är stängt varje valborg.

Alla tillställningar i huset måste vara slut och alla personer lämna husen senast klockan 17 tisdag 30.4. Husen är stängda fram till onsdag kl. 10. Däremellan är det inte tillåtet att röra sig eller vistas i huset.

Om det är viktigt för er förening att komma in på morgonen för att t.ex. förbereda en sillis eller föra saker kan man komma överens om det. I så fall ska föreningen skicka in en namnlista på de personer som är på väg. Uppge också vilket klockslag personerna kommer att vistas i huset. Namnlistorna ska skickas till adressen toimisto@hyy.fi senast torssdag 25.4. Listorna skickas vidare till Securitas vakter fredag 26.4. Vakterna har rätt att avlägsna alla personer vars namn inte finns på listorna. Observera att det är förbjudet att inta alkoholhaltiga drycker.

Om ni har frågor rörande detta ska ni inte tveka att ta kontakt!

Med vänliga hälsningar,
Tiina Petäjä
byråsekreterare, föreningstjänster
toimisto@hyy.fi

 

2. Havis Amanda mösspåläggs denna valborgsmässoafton på Medborgartorget!

Vi ses på Medborgartorget! I år sker Havis Amandas legendariska mösspåläggning på Medborgartorget, bredvid Ode. Konstuniversitetets studentkår (KonSt) ordnar evenemanget. Mösspåläggningsshowen börjar klockan 16.30 och traditionsenligt får Havis Amanda sin studentmössa klockan 18.00. När Havis Amanda har fått sin mössa, är det den fantastiska huvudartistens tur att stiga på scenen.

Till Medborgartorget kommer du gåendes från Tölövikens håll. Det lönar sig att anlända till Medborgartorget i god tid, om du vill säkra en bra plats med god utsikt till mösspåläggningsshowen, som kommer att få självaste Havis Amanda att dansa.

Läs mer

 

3. Skulle ni vilja presentera verksamheten i er förening för de nya studenterna hösten 2024?

HUS ordnar, eller är med och ordnar, tre evenemang för de nya studenterna. Föreningarna är hjärtligt välkomna med på de här evenemangen. På den här blanketten kan ni anmäla er till alla evenemang som ni vill delta i – och om det behövs kan ni komplettera era uppgifter senare. nAnmälningsblanketten stänger och anmälningstiden tar slut 14.8. kl. 23.59.

Check-in Event 28–29.8 är ett evenemang som riktar sig till internationella studenter. De nya internationella studenterna får bekanta sig med olika nyttiga tjänster, universitetet och naturligtvis också med studentverksamheten. Under evenemanget har varje förening en egen plats där ni kan presentera er.

Öppningskarnevalen 2.9 öppnar läsåret för alla studenter vid Helsingfors universitet. På karnevalen finns tält, aktiviteter och jippon som ordnas av hela studentsamfundet. Under evenemanget har varje förening en egen plats där ni kan presentera er.

Gulisäventyret 18.9 är Finlands största evenemang för nya studerande. Under evenemanget tävlar de nya studerandena om vem som bäst klarar de olika vilda kontrollerna i Helsingfors centrum samtidigt som de bekantar sig med olika slags studentverksamhet. Under evenemanget har varje förening en egen kontroll.

Läs mer

 

4. Stöd för att utveckla evenemangssäkerheten

Funderar du på något då det gäller att ordna evenemang och säkerheten i samband med evenemangen? I HUS guide för evenemangssäkerhet får du hjälp då din förening utvecklar säkerheten vid evenemang samt anvisningar för hur du ska göra i problem- eller krissituationer.

Läs mer

 

5. Delta i HUS + internationellt verksamhet -mötet

Kom och diskutera internationalism och flerspråkighet i organisationers verksamhet! Hur tar man hänsyn till utbytesstudenter? Vad gör man om inte alla medlemmar talar samma språk? Om detta är frågor som kittlar din organisation eller om du har några tips på åtgärder, kom till evenemanget! Mötet ordnas måndagen 22.4 kl. 16.30-18.00 på HUS byrå i Nya studenthuset, 2:a våningen. Anmälningsblanketten är öppen till söndagen 21.4 kl. 23.59.

Mer information:
Henna Heino
styrelsemedlem (internationella ärenden)
henna.heino@hyy.fi

Läs mer

 

6.Delta i HUS + fakultets- och ämnesföreningars mötet

Denna vår hälsar vi på alla föreningar inom HUS krets för att utveckla vår kommunikation och service åt föreningarna. Därför ordnar vi ett gemensamt möte för alla fakultets- och ämnesföreningar i Wilhelmsson-salen på Nya Studenthusets 5. våning torsdagen den 30.5.2024 klockan 17.30–20.00.

Denna inbjudan är utsedd till styrelseordförande och viceordförande. Anmäl dig senast 27.5!

Läs mer

 

7. Vill er förening sälja halarmärken på HUS servicebyrå?

Har er förening fantastiska halarmärken men ni har inga tillfällen att sälja dem? Nu har vi löst problemet! HUS börjar förmedla halarmärken till försäljning. De föreningar som verkar inom HUS kan hämta märken till HUS servicebyrå och vi säljer dem där. HUS tar en provision på 10% på sålda märken för att täcka de kostnader som märkesförmedlingen medför. Vi redovisar försäljningsintäkterna två gånger per år till föreningarna.

Mer information och anvisningar:
Linnea Keltanen
byråsekreterare, medlemtjänster
info@hyy.fi.