17.4.2024

Järjestötiedote 4/2024

UUTINEN

1. Järjestötilojen vappusulku
2. Havis Amanda lakitetaan vappuaattona Kansalaistorilla!
3. Haluaisitteko esitellä järjestönne toimintaa uusille opiskelijoille syksyllä 2024?
4. Tukea tapahtumaturvallisuuden kehittämiseen
5. Osallistu HYY + kansainvälinen toiminta -tapaamiseen
6. Osallistu HYY + aine- ja tiedekuntajärjestöt -tapaamiseen
7. Järjestönne haalarimerkkejä myyntiin HYYn palvelutoimistoon?

 


 

1. Järjestötilojen vappusulku

Vappu lähestyy. Uusi ylioppilastalo, Domus Gaudium sekä Mechelininkatu 3D ovat joka vuosi vappuna suljetut.

Kaikkien tilaisuuksien tulee loppua ja ihmisten poistua taloista tiistaina 30.4. viimeistään klo 17. Talot ovat suljettuina keskiviikkoon 1.5. klo 10 saakka. Tällä aikavälillä taloissa ei ole luvallista liikkua ja oleskella.

Mikäli järjestöllenne on tärkeää päästä esim. aamulla valmistelemaan sillistä tai noutamaan tavaroita, niin asia on sovittavissa. Järjestön pitää lähettää nimilista henkilöistä, jotka ovat tulossa tekemään valmisteluja. Kertokaa myös kellonaika, milloin henkilöt oleskelevat tiloissa. Nimilistat tulee lähettää osoitteeseen toimisto@hyy.fi viimeistään torstaina 25.4. ja nimilistat lähetetään Securitaksen vartijoille perjantaina 26.4. Heillä on lupa poistaa kiinteistöstä kaikki ne henkilöt, joiden nimiä ei löydy lähetetyistä listoista. Huomioikaa, että alkoholijuomien nautiskelu on kiellettyä kaikissa tiloissa kyseisenä aikana.

Mikäli teillä on aiheeseen liittyen kysymyksiä, niin olkaa ihmeessä yhteydessä.

Ystävällisin terveisin
Tiina Petäjä
järjestöpalvelusihteeri
toimisto@hyy.fi

 

2. Havis Amanda lakitetaan vappuaattona Kansalaistorilla!

Kansalaistorilla tavataan! Tänä vuonna legendaarinen Mantan lakitus tapahtuu Kansalaistorilla, Oodin vieressä. Taideyliopiston ylioppilaskunta TaiYO on lakitusvuorossa. Lakitusshow alkaa kello 16.30 ja perinteiseen tapaan saa Manta ylioppilaslakkinsa kello 18.00. Kun Manta on lakitettu, on upean pääesiintyjän vuoro astua lavalle.

Paikan päälle Kansalaistorille pääset kävellen Töölönlahden suunnalta. Kansalaistorille kannattaa saapua hyvissä ajoin, jolloin löytää varmimmin paikan näköyhteydellä lakitushow’hun, joka tulee tanssituttamaan Havis Amandaakin.

Lue lisää

 

3. Haluaisitteko esitellä järjestönne toimintaa uusille opiskelijoille syksyllä 2024?

HYY järjestää tai on mukana järjestämässä kolmea uusille opiskelijoille suunnattua tapahtumaa, joihin järjestöt ovat erittäin tervetulleita mukaan. Voitte ilmoittautua haluamiinne tapahtumiin kerralla – ja tarpeen tullen täydentää tietojanne myöhemmin. Ilmoittautuminen lomakkeella päättyy 14.8. klo 23.59.

Check-in Event 28.–29.8. on kansainvälisille opiskelijoille suunnattu tapahtuma, jossa uudet kv-opiskelijat pääsevät tutustumaan erilaisiin hyödyllisiin palveluihin, yliopistoon ja tietenkin opiskelijatoimintaan. Tapahtumassa jokaisella järjestöllä on oma esittelypiste.

Avajaiskarnevaalit 2.9. ovat iloinen lukuvuoden avaus kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille. Luvassa on telttoja, toimintaa ja taidonnäytteitä koko opiskelijayhteisöltä. Tapahtumassa jokaisella järjestöllä on oma esittelypiste.

Fuksiseikkailu 18.9. on Suomen suurin uusien opiskelijoiden tapahtuma. Tapahtumassa uudet opiskelijat kisaavat huippusuorituksista ympäri Helsingin keskustaa ja tutustuvat erilaiseen opiskelijatoimintaan villeillä rasteilla. Tapahtumassa jokaisella järjestöllä on oma rasti.

Lue lisää

 

4. Tukea tapahtumaturvallisuuden kehittämiseen

Mietityttääkö tapahtumien järjestäminen ja tapahtumaturvallisuus? HYYn tapahtumaturvallisuuskäsikirjasta saat apua järjestösi tapahtumien turvallisuuden kehittämiseen sekä toimintaohjeita ongelma- tai kriisitilanteisiin.

Lue lisää

 

5. Osallistu HYY + kansainvälinen toiminta -tapaamiseen

Tule mukaan keskustelemaan kansainvälisyydestä ja monikielisyydestä järjestöjen toiminnassa! Miten ottaa vaihto-opiskelijat huomioon toiminnassa? Miten toimia, jos kaikki jäsenet eivät puhu samaa kieltä? Jos tällaiset kysymykset kutkuttavat järjestössäsi tai teiltä löytyy vinkkejä toimintaan, tulkaa mukaan tapahtumaan! Tapaaminen pidetään maanantaina 22.4. klo 16.30–18.00 HYYn toimistolla Uudella Ylioppilastalolla, 2. kerros. Ilmoittautumislomake on auki sunnuntaihin 21.4. klo 23.59 asti.

Lisätietoja:
Henna Heino
hallituksen jäsen (kansainväliset asiat)
henna.heino@hyy.fi

Lue lisää

 

6. Osallistu HYY + aine- ja tiedekuntajärjestöt -tapaamiseen

Tänä keväänä tapaaamme HYYn piirissä toimivia järjestöjä kehittääksemme yhteydenpitoamme ja palveluitamme järjestöille. Järjestämme yhteistapaamisen aine- ja tiedekuntajärjestöille Wilhelmsson-salissa Uuden Ylioppilastalon 5. kerroksessa torstaina 30.5.2024 kello 17.30–20.00.

Tämä kutsu on tarkoitettu pääasiassa hallitusten puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille. Ilmoittaudu mukaan 27.5. mennessä.

Lue lisää

 

7. Järjestönne haalarimerkkejä myyntiin HYYn palvelutoimistoon?

Onko järjestöllänne upeita haalarimerkkejä, mutta ei tilaisuuksia myydä niitä? Nyt ongelma on ratkaistu! HYY aloittaa haalarimerkkivälityksen, johon HYYn piirissä toimivat järjestöt voivat tuoda merkkejä myyntiin HYYn palvelutoimistolle. HYY ottaa myydyistä merkeistä 10 % provision kattaakseen merkkivälityksestä syntyviä kuluja. Järjestöille tilitetään myyntituotot kaksi kertaa vuodessa.

Lisätiedot ja jatko-ohjeet:
Linnea Keltanen
jäsenpalvelusihteeri
info@hyy.fi