11.10.2021

Ansök om att bli en del av teamet bakom HUS 153:e årsfest!

NYHET

Vill du vara med och ordna höstens mest fantastiska evenemang? Ansök om att bli en del av teamet bakom HUS 153:e årsfest!

Helsingfors universitets studentkårs 153:e årsfest ordnas lördagen den 27 november 2021 i Gamla studenthuset i Helsingfors.

Detta evenemang skulle inte vara möjligt utan ett fantastiskt årsfestteam. Vi letar nu efter frivilliga som vill ansluta sig till oss. Som medlem i årsfestteamet kommer du att delta i årsfesten gratis, få erfarenhet av evenemangsproduktion och såklart arbeta med en grupp fantastiska människor. Hela gruppen belönas med en uppskattningskväll efter årsfesten!

Det finns många uppgifter att sköta och vi behöver studerande med olika talanger för att förverkliga olika delar av firandet. Vi letar efter motiverade personer med initiativkraft och, först och främst, entusiasm.

Alla HUS medlemmar kan ansöka om att bli en del av årfestteamet. Teamet kommer att väljas ut på basis av ansökningar och intervjuer. Ansökningsförfarandet och själva frivilligarbetet kan göras på finska, svenska eller engelska.

Vill du komma med? Fyll i ansökningsformuläret senast den 17 oktober kl. 23.59 här. Ange i din ansökan vilken uppgift/vilket team du i första hand och i andra hand söker till. Vi kommer att börja gå igenom ansökningarna och hålla intervjuer redan under ansökningsperioden! Tidpunkterna för intervjuerna kommer vi överens om individuellt med varje sökande.

 

Uppgifter:

Kommunikationsteamet (2 platser)

Kommunikationsteamet ansvarar för planering och genomförande av kommunikationen i sociala medier som behövs i samband med årsfesten på HUS Facebook och Instagram, både före festen och under festens gång. Vi hoppas att medlemmarna i kommunikationsteamet kan använda sociala medier på ett kreativt sätt och att de har talanger för kommunikation och förmågan att skriva intressanta och fyndiga inlägg.

Kommunikationsteamets uppgifter kommer att inledas direkt efter urvalet och fortsätta fram till årsfesten. Vi förväntar oss därför att de sökande förbinder sig till uppgiften.

Sångledare (2 platser)

Sångledarna är ansvariga för värdskapet på festen. I uppgiften som sångledare har du en nyckelroll i att skapa rätt atmosfär på festen. Som sångledare kommer du också att få vara med och välja vilka sånger som sjungs på festen. Sångledarna gör sitt största jobb på årsfesten, men det krävs också ett visst arbete före festen.

Härolder (6–8 platser)

Som härold kommer du att delta i arrangemangen för årsfesten på många olika sätt. Före själva festen och särskilt på dagen för årsfesten, före den börjar, kommer härolderna att hjälpa årsfestmarskalkerna och resten av teamet i olika arbetsuppgifter. På själva festen är det häroldernas uppgift att till exempel visa festgästerna vart de ska gå. Uppgiften som härold kräver att du tar initiativ och uppträder på ett värdigt sätt under hela evenemanget. De som blir valda för uppgiften kommer att få instruktioner om och utbildning i rollen som härold.

Program- och dekorationsteamet (2–3 platser)

Programteamet ansvarar för arrangemangen för programmet på HUS årsfest. Som medlem i programteamet bör du ha idéer och entusiasm för att organisera hela studentkårens gemensamma födelsedagsfest, inklusive dekorationer och den allmänna atmosfären. I antagningen till detta team betraktas erfarenhet av organisering av evenemang, kreativa problemlösningsfärdigheter och förmågan att hantera stora ärenden som fördelar. Det kommer att finnas mycket att hitta på och förverkliga, från stora riktlinjer till små, praktiska frågor.

Gör någon av dessa uppgifter dig inspirerad? Skicka in din ansökan nu! Om du vill veta mer kan du kontakta årsfestmarskalkerna Leah Martin och Nea Airaksinen per e-post på adressen vuosijuhla@hyy.fi.