10.8.2023

Järjestötiedote 3/2023

Uutinen

Sisältö

  1. Paluu järjestöarkeen
  2. Järjestöjen infotelegram
  3. Sääntöjä HYYn piirissä toimiville järjestöille on päivitetty
  4. Syksyn tapahtumien ilmoittautumiset
  5. Tapahtumaturvallisuushenkilökoulutus 22.8.
  6. Hae kalustetukea
  7. Yhteisöllisyyden hyvät käytänteet

1. Paluu järjestöarkeen

Järjestösektori on palannut kesälomilta ja täällä ollaan taas aina arkisin odottamassa yhteydenottojanne. Meiltä voi kysyä neuvoa mihin tahansa järjestöjen toimintaan tai ylioppilaskuntaan ja järjestöihin liittyvää. Laittakaa rohkeasti sähköpostia tulemaan tai soittakaa: janne.salokoski@hyy.fi – 050 537 3798.

2. Liity HYY Järjestöinfo Telegram-kanavalle

Olemme luoneet järjestötoimijoille tarkoitetun nopean infokanavan Telegramiin. Kanavalla tiedotetaan nopeasti ja tehokkaasti ajankohtaisista asioista. Kanavalle liittymällä saat heti tiedon kun Uuden ylioppilastalon remonttiin liittyen tulee uutta tietoa, Alina-salin varauskierrokset alkavat tai tilahakemuksen täyttämiseen on aikaa enää tunti. Vain me voimme lähettää kanavalle viestejä ja lupaamme lähettää sinne vain relevanttia tietoa.

Liity

3. Sääntöjä HYYn piirissä toimiville järjestöille on päivitetty

HYYn talousjohtokunta on päivittänyt sääntöjä HYYn piirissä toimiville järjestöille. Suurimpana muutoksena emme enää edellytä järjestöiltä uusien jäsenten opiskelijanumeroiden keräämistä. Poistimme myös vaatimuksen siitä, että järjestön hallituksen jäsenistä puolet on oltava HYYn jäseniä.

Lue lisää

4. Syksyn tapahtumien Ilmoittautumiset

Etsimme nyt rastinpitäjiä Check-in Eventiin, Avajaiskarnevaaleihin ja Fuksiseikkailuun! Ilmoittaudu mukaan 15.8 klo 23.59 mennessä!

Check-in Event on kaksipäiväinen tapahtuma 30.–31.8., joka on osa kansainvälisten opiskelijoiden orientaatiota. Tapahtumassa järjestöt voivat esitellä toimintaansa uusille kansainvälisten tutkinto-ohjelmien opiskelijoille ja vaihto-opiskelijoille.

HYY järjestää lukuvuoden avaavat Avajaiskarnevaalit maanantaina 4.9. klo 14-18! Karnevaaleilla niin uudet kuin myös vanhat Helsingin yliopiston opiskelijat pääsevät tutustumaan HYYn piirissä toimivien järjestöjen laajaan kenttään.

Fuksiseikkailu on HYYn järjestämä poikkitieteellinen sukellus ylioppilaskuntaan, sen järjestöihin ja läheisiin yhteistyötahoihin. Rastin pitäminen on hauska tapa esitellä järjestöä ja sen toimintaa uusille opiskelijoille! Tapahtuma järjestetään 28.9. klo 16-20.

Ilmoittaudu

5. Tapahtumaturvallisuus-henkilökoulutus 22.8.

Miten huolehditaan siitä, että jokainen osallistuja kokee tapahtumat turvallisiksi paikoiksi olla?

HYY järjestää tapahtumaturvallisuushenkilökoulutuksen Wilhelmsson-salissa 22.8.2023 klo 17-19. Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 20.8.2023 klo 23.59 tämän lomakkeen kautta.

Koulutus pidetään suomeksi, mutta materiaalit käännetään ruotsiksi ja englanniksi ja mukaan mahtuu enimmillään 60 osallistujaa.

Tila on osittain esteellinen. Tilassa kulkuväylät ovat vähintään 90 cm leveitä ja tilaan pääsee hissillä.

Koulutus antaa eväitä järjestöjen ja muiden vapaaehtoisorganisaatioiden tapahtumaturvallisuushenkilöiden toimintaan. Koulutuksessa käydään läpi erilaisia tilanteita, joita tapahtumaturvallisuushenkilöt voivat joutua tapahtumissa kohtaamaan sekä annetaan keinoja niiden ratkaisemiseen.

Ilmoittaudu

6. Hae kalustetukea

Kannustamme tiloissamme toimivia järjestöjä pitämään tiloista hyvää huolta ja tekemään niistä viihtyisiä. Tilojen kalustehankintoja varten järjestöt voivat hakea kalustetukea, jolla tuetaan erityisesti sisustustarvikkeiden hankintaa. Kalustetuki on haettavissa ympäri vuoden!

Lue lisää

7. Yhteisöllisyyden hyvät käytänteet

Helsingin yliopiston toimintakulttuurin kehittämisprojektissa etsitään muun muassa erilaisia tapoja edistää yliopistolaisten kokemaa yhteisöllisyyttä. HYY on koostanut yhteisöllisyyden hyvät käytänteet yhdessä Helsingin yliopiston tiedekuntien ja Svenska social- och kommunalhögskolanin kanssa. Koonnin tarkoituksena on tukea uusien yhteisöllisyyden edistämisen keinoja tiedekunnissa.

Lue lisää