21.11.2019

Rekry of Tripla – tre nya sakkunniga på HUS: Tiia Niemi, Janne Kajander och Heidi Rättyä

NYHETER

HUS har haft rekryterings yra och som resultat av det har vi fått tre nya fantastiska sakkunniga till vår arbetsgemenskap.

 

HUS styrelse har valt Tiia Niemi till  sakkunnig för socialpolitisk, Janne Kajander till kommunikationssakkunnig och Heidi Rättyä till sakkunnig för utbildningspolitisk. Niemi inledde sitt arbete i början av oktober och Kajander i november. Rättyä har börjat arbeta på deltid den här veckan.

Som socialpolitiskt sakkunnig  ansvarar Niemi för ärenden gällande studenternas försörjning och internationella studeranden  samt för intressebevakningen och påverkningen på området. I hennes befattningsbeskrivning ingår även att befrämja jämställdheten på HUS och vid Helsingfors universitet. Ärenden gällande studenternas boende delar Niemi med Matias Takala, den andra sakkunniga i socialpolitik.

”Jag är speciellt intresserad av studenternas försörjning och av att förbättra jämställdheten. Ringa inkomster får inte förhindra människor med olika bakgrund att söka sig till högskolestudier. Alla ska ha möjlighet att utbilda sig och koncentrera sig på heltidsstudier”, säger Niemi.

Niemi har även en bred kännedom om sociala förmåner med grund i bland annat hennes tidigare arbetserfarenhet som beslutsspecialist på FPA. Hon har erfarenhet av internationella ärenden bland annat genom sina tidigare uppgifter på Utrikesministeriet.

Som kommunikationsakkunnig ansvarar Kajander för att leda, planera och genomföra studentkårens kommunikation. Det här året har HUS förnyat sitt varumärke och sin webbplats. I slutet av året arbetar Kajander främst med att utveckla kommunikationen – följande stora projekt är att upprätta en ny kommunikationsstrategi och -plan för HUS.

”Arbetet som HUS kommunikationssakkunniga är ett drömjobb för mig. Redan efter de första arbetsdagarna kändes HUS  som ett hem”, kommenterar Kajander sitt arbete efter de första veckorna.

Tidigare har Kajander  arbetat med kommunikation i Tammerfors universitets studentkårs styrelse (Tamy) varefter han grundade sitt kommunikationsföretag Kaja Communications.

Den utbildningspolitiskt sakkunniga Rättyäs arbete består utöver utbildningspolitik även av arbetslivs- och EU-ärenden.  Hennes arbetspar på den utbildningspolitiska sektorn är Jenna Sorjonen.  Tidigare har hon  förkovrat sina kunskaper i styrelserna för Finlands studentkårers förbund (FSF) och  Jyväskylä universitets studentkår (JYY).

”Det är alldeles otroligt att få övergå till arbetstagarsidan i studentrörelsen efter en förtroendeuppdragskarriär på ett par år. HUS är en inspirerande gemenskap och föregångare i många ärenden, och jag väntar entusiastiskt på nya uppgifter som HUS utbildningspolitiskt sakkunniga ”, berättar Rättyä om sin förhandsstämning.

Rättyä fortsätter i FSF:s styrelse fram till sin mandatperiods slut och börjar arbeta på heltid på HUS i januari. Hon började arbeta på deltid redan denna vecka,

Niemis företrädare Hannele  började arbeta som sakkunnig i välståndspolitik på SAMOK.

Kajander och Rättyä är båda visstidsanställda vikarier. Kajander vikarierar Ruut Luukkonen som är familjeledig. Anne Soinisaari som Rättyä vikarierar övergick till en visstidsanställning som chef för påverkningskommunikationen vid Helsingfors universitet.

 

 

Vem?

 

Tiia Niemi

Den sakkunniga för socialpolitik

Studerat allmän historia vid Helsingfors universitet och historia vid Aberdeens universitet.

Dansar swing danser, spelar gitarr och motionerar på sin fritid.

 

Janne Kajander

Kommunikationssakkunnig

Studerat kommunikation vid Tammerfors universitet (examen på hälft)

Intresserar sig för sådant som han av och till inspireras av, för tillfället framförallt fotboll och universitetspolitik

 

Heidi Rättyä

Den sakkunniga för utbildningspolitik

Studerat till lärare i engelska och ryska vid Jyväskylä universitet (examen på hälft)

Språkvård och bakning

 

 

Mer information och intervjuförfrågningar:

Janne Kajander

Kommunikationssakkunnig

janne.kajander@hyy.fi

050 543 9609