21.11.2019

Rekry of Tripla – HYYlle kolme uutta asiantuntijaa: Tiia Niemi, Janne Kajander ja Heidi Rättyä

UUTINEN

HYYssä on ollut rekrytointihulinat päällä, ja lopputuloksena olemme saaneet työyhteisöömme kolme uutta upeaa asiantuntijaa.

 

HYYn hallitus on valinnut Tiia Niemen sosiaalipoliittiseksi, Janne Kajanderin viestinnän ja Heidi Rättyän koulutuspoliittiseksi asiantuntijaksi. Niemi on aloittanut tehtävässään lokakuussa ja Kajander marraskuussa. Rättyä on aloittanut osa-aikaisesti tällä viikolla.

Sosiaalipoliittisena asiantuntijana Niemi vastaa opiskelijoiden toimeentuloon ja kansainvälisiin opiskelijoihin liittyvistä asioista ja vastaa aihealueiden edunvalvonnasta ja vaikuttamisesta. Lisäksi hänen toimenkuvaansa kuuluu yhdenvertaisuuden edistäminen HYYssä ja Helsingin yliopistolla. Opiskelijoiden asumiseen liittyvät asiat Niemi jakaa toisen sosiaalipoliittisen asiantuntijan Matias Takalan kanssa.

‘’Olen erityisesti kiinnostunut opiskelijoiden toimeentulon ja yhdenvertaisuuden parantamisesta. Vähäiset tulot eivät saa estää eritaustaisia ihmisiä hakeutumasta korkeakouluopintojen pariin. Kaikilla tulee olla mahdollisuus kouluttautua ja keskittyä täysipäiväisesti opintoihin’’, Niemi sanoo.

Niemellä on myös laaja tietämys sosiaalietuuksista pohjaten hänen aiempaan työkokemukseensa Kelan ratkaisuasiantuntijana. Kansainvälisistä asioista hänellä on kokemusta muun muassa aiemmista tehtävistä ulkoministeriössä.

Viestintäasiantuntijana Kajander on vastuussa ylioppilaskunnan viestinnän johtamisesta, suunnittelusta ja toteutuksesta. HYYssä on tänä vuonna uudistettu brändi ja nettisivut. Loppuvuoden ajan Kajander tekee töitä erityisesti viestinnän kehittämisen parissa, sillä seuraavina isoina projekteina on laatia HYYlle uusi viestintästrategia sekä -suunnitelma.

“HYYn viestintäasiantuntijan työ on minulle unelmatyö. HYY tuntui jo heti ensimmäisten työpäivien jälkeen kodilta”, Kajander kommentoi työtänsä ensimmäisten viikkojen jälkeen.

Kajander on tehnyt viestinnän alan töitä aiemmin Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan (Tamy) hallituksessa, minkä jälkeen hän perusti viestinnän alan yrityksen Kaja Communicationsin.

Koulutuspolitiikan asiantuntija Rättyän toimenkuvaan sisältyy koulutuspolitiikan lisäksi työelämä- ja EU-asiat. Työparina hänellä on koulutuspoliittisella sektorilla Jenna Sorjonen. Osaamista hän on aiemmin kerryttänyt Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) hallituksissa.

“On ihan mahtavaa päästä siirtymään parivuotisen luottamustoimiuran jälkeen työntekijäpuolelle ylioppilasliikkeessä. HYY on innostava yhteisö ja monessa asiassa edelläkävijä, ja odotan innolla uusia tehtäviä HYYn koulutuspoliittisena asiantuntijana”, Rättyä kertoo alkufiiliksistään.

Rättyä jatkaa SYL:n hallituksessa toimikautensa loppuun ja aloittaa HYYssä täyspäiväisesti tammikuussa. Osa-aikaisesti hän aloitti työssä jo tällä viikolla.

Niemen edeltäjä Hannele Kirveskoski siirtyi Suomen opiskelijakuntien liiton (SAMOK) hyvinvointipolitiikan asiantuntijaksi. Kajander ja Rättyä tulevat molemmat määräaikaisksi sijaisiksi. Kajander sijaistaa perhevapaalla olevaa Ruut Luukkosta. Rättyän sijaistettava Anne Soinsaari siirtyi määräaikaiseen työsuhteeseen Helsingin yliopiston vaikuttajaviestinnän päälliköksi.

 

Ketkä?

 

Tiia Niemi

Sosiaalipoliittinen asiantuntija

Opiskellut yleistä historiaa Helsingin yliopistossa ja historiaa Aberdeenin yliopistossa

Harrastaa swing-tanssia, kitaransoittoa ja lenkkeilyä

 

Janne Kajander

Viestintäasiantuntija

Opiskelee viestintää Tampereen yliopistossa

Harrastaa vähän kaikkea mistä sattuu milloinkin innostumaan, tällä hetkellä erityisesti jalkapalloa ja yliopistopolitiikkaa

 

Heidi Rättyä

Koulutuspoliittinen asiantuntija

Opiskelee englannin ja venäjän opettajaksi Jyväskylän yliopistossa

Harrastaa kielenhuoltoa ja leipomista

 

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Janne Kajander

Viestintäasiantuntija

janne.kajander@hyy.fi

050 543 9609