Stäng

Lauri Hatakka ny styrelsemedlem i HUS

12.9.2022

Lauri Hatakka ny styrelsemedlem i HUS

NYHET

Delegationen för Studentkåren vid Helsingfors universitet har valt femte årets ämneslärarstuderande i matematik och fysik och kandidaten i naturvetenskaper Lauri Hatakka till ny medlem av styrelsen.

 

På årets femte möte valde HUS delegation Lauri Hatakka (Osakunnat) till styrelsemedlem vid HUS. Till Lauris ansvarsområden hör att vara ordförande för ekonomidirektionen och att arbeta med höstens delegationsval.

”Allmänt taget ser jag fram emot att få delta i den operativa ledningen av studentkåren. Att vara ordförande för ekonomidirektionen känns också som en synnerligen intressant möjlighet att få arbeta med studentkårens ekonomi”, säger Lauri som ivrigt väntar på att få inleda sitt styrelseuppdrag.

Lauri har flyttat från Kuopio till Helsingfors då han började studera och han har hunnit vara verksam på många olika fronter inom föreningarna. Lauri har varit styrelsemedlem både i nations- och ämnesföreningar. I samband med sitt uppdrag i delegationen har han varit medlem i Ylvas förvaltningsråd och också fungerat som vice ordförande för delegationsgruppen. Sin fritid tillbringar Lauri helst på olika frisbeegolfbanor. Han har också börjat syssla med vandring som en ny hobby.

Lauris företrädare Riina Karvonen avgick från sitt uppdrag i slutet av augusti. Som tillfällig ordförande för ekonomidirektionen fungerar Benjamin Lamberg.

Närmare information

Aleksi Tujunen

Styrelseordförande

aleksi.tujunen@hyy.fi

050 475 1280