Stäng

Lär känna vår nya gemenskapsexpert Minttu Naarminen!

19.9.2020

Lär känna vår nya gemenskapsexpert Minttu Naarminen!

NYHETER

HUS har haft rekrytering på gång till vår nya post som gemenskapsexpert och till följd av det har vi fått en ny fantastisk  expert till vår arbetsgemenskap.

 

HUS styrelse har utsett Minttu Naarminen till ny gemenskapsexpert. Naarminen inledde sitt arbete i augusti och genom sin introduktion har hon fått igång sitt arbete fint!

Naarminens arbete som gemenskapsexpert  består av att koordinera HUS utbildningsverksamhet, utveckla frivilligverksamheten och av inspirerande samfundskommunikation. ”Uppgiften är ny så jag väntar ivrigt på utmaningen att få skapa nytt tillsammans  med  frivilliga, anställda och styrelsemedlemmarna”, berättar hon.

Naarminen har bott i Helsingfors i tre års tid men ursprungligen är hon från Mellersta Finland. Innan hon flyttade till Helsingfors studerade och arbetade hon i Åbo. Naarminen arbetade länge med socialpolitisk intressebevakning vid Åbo universitets studentkår (TYY). Efter TYY var hon projektchef för projektet Puhutaan kiusaamisesta! i högskolestuderandenas mentalhälsoförbund Nyyti ry. Studerande och studerandenas jämlikhet, delaktighet och välbefinnande ligger alltså nära hennes hjärta.

För tillfället är Naarminen gradustuderande vid Åbo universitet i huvudämnet folkloristik. I sina studier har hon koncentrerat sig på teman rörande gemenskapers välbefinnande och i sin gradu behandlar hon högskolestuderandenas mobbningsupplevelser.

”Jag hoppas att jag för min del kan göra det möjligt för olika aktörer inom HUS att växa, lära sig, inspireras och delta i debatten på olika sätt. Starka gemenskaper är öppna, tål diskussion och ger plats för mångfald. HUS frivilliga utgör studentkårens hjärta och jag väntar ivrigt på vad vi får göra tillsammans”, berättar Naarminen ivrigt.

Att koordinera utbildningsverksamhet är en naturlig uppgift för en entusiastisk utbildare och fasciliterare som hon. Tillsammans med den sakkunniga byrån och frivilliggänget utvecklar Naarminen verksamheten i en riktning som alltbättre motsvarar studentgemenskapens behov och önskemål.

Att röra sig i naturen ökar Naarminens välbefinnande. ”Jag rör mig mycket ute i naturen med min hund. Naturen är även till hjälp för  återhämtning. Jag åker iväg och surfar under semestertider och alltid när det är möjligt.  Havet är ett mycket viktigt element för mig”.