1.9.2023

HUS stöder demonstrationen “Me emme vaikene”

NYHETER

På Nya studenthusets fasad hängs i samarbete med Greenpeace en banderoll medan demonstrationen pågår.

 

Studentkåren vid Helsingfors universitet (HUS) stöder och deltar i demonstrationen Vi är inte tysta som ordnas söndagen 3.9. Vi är emot rasism och fascism i alla dess former.

”Finland behöver likabehandlingsgärningar, inte rasism. De åtgärder och planer som landets regering har mot rasism har inte varit tillräckliga. Vi kräver antirasistisk och antifascistisk politik”, berättar HUS styrelseordförande Nea Hakala om varför studentkåren stöder demonstrationen.

Demonstrationståget startar cirka klockan 14 från Senatstorget och går mot evenemangsparken vid Tölöviken. Greenpeaces klättrare hänger upp en banderoll på Nya studenthusets fasad mot Mannerheimvägen klockan 14-16. Studenthuset ligger längs med demonstrationens rutt som går mot Tölöviken.

HUS styrelse beslutade vid sitt möte 16.8 att stödja demonstrationen. Målen med demonstrationen är i linje med HUS egna mål, strategi och policy,

Närmare information om demonstrationen och ett noggrannare program hittar du på demonstrationens webbplats (linkki tähän).

 

Närmare information

Nea Hakala

Ordförande för HUS styrelse

nea.hakala@hyy.fi

 

Irja Vaateri

Medlem i HUS styrelse

irja.vaateri@hyy.fi