20.5.2020

Gulisäventyret och Öppningskarnevalen inhiberas för år 2020-ett nytt virtuellt evenemang är under planering

Höstens traditionella studentevenemang måste inhiberas på grund av coronaviruset. Vi ersätta höstens tomrum med evenemanget samt introducera föreningarnas och studentkårens verksamhet för gulnäbbarna.

Coronaviruset sveder hela Finlands och världens evenemangsfält och inverkar således även på HUS verksamhet.  Vi har kommit fram till att vi inte upplever  att det är ansvarsfullt att ordna massevenemang kommande höst på grund av coronavirusrisken. På grund av detta kommer  höstens traditionella studentevenemang såsom Öppningskarnevalen och Gulisäventyret inte att ordnas det här året.

Vår evenemangssektor kommer ändå inte att sitta och rulla tummarna för nu planerar vi ett  nytt evenemang för hösten som kan genomföras på distans helt och hållet och med vilken vi strävar att ersätta tomrummet som Gulisäventyret och Öppningskarnevalen lämnar.

”Vi är medvetna om att ett virtuellt evenemang inte kan ersätta höstens förlorade evenemang helt. Vi tycker ändå att det skulle vara en fullständigt okapabel idé att HUS inte skulle ordna något program alls för gulnäbbarna.  Vi vill framför allt ansvara för människornas trygghet och det enda alternativet är att skapa ett evenemang på digitala plattformar. Vappen ordnades helt på distans och vi lärde oss mycket utav det. Vi har en stark tro och vilja att vi kan ordna något fantastiskt till hösten!” kommenterar HUS evenemangsproducent Susanne Salo.

Evenemangen som HUS ordnar i början av läsåret har varit en betydande del av  studiernas början för gulnäbbarna samt för nätverkandet och  skapandet  av gemenskapskänsla. Det är också mycket viktigt att föreningarnas och hela studentkårens verksamhet introduceras helt i början av studierna, då vi är  en del av varje students vardag från början av studierna till slutet. Med det nya evenemanget strävar vi att svara på de här behoven, dock utan att glömma att ha kul.

Vi berättar mer om tidpunkten och detaljerna för det nya evenemanget så snart som möjligt.

Kontakt
Susanne Salo, evenemangsproducent
susanne.salo@hyy.fi