20.5.2020

Fuksiseikkailu ja Avajaiskarnevaalit perutaan vuoden 2020 osalta – uusi virtuaalinen tapahtuma suunnitteilla

Syksyn perinteiset opiskelijatapahtumat joudutaan perumaan koronaviruksen vuoksi. Uudella korvaavalla virtuaalitapahtumalla halutaan paikata syksylle tulevaa tyhjiötä, sekä tehdä järjestöt ja ylioppilaskunnan toiminta tutuksi fukseille.

Koronavirus korventaa koko Suomen ja maailman tapahtumakenttää ankaralla kädellä ja näin vaikuttaa myös HYYn toimintaan. Olemme tulleet siihen tulokseen, että emme koe vastuulliseksi järjestää massatapahtumia tulevana syksynä koronavirusriskin vuoksi. Tästä johtuen syksyn perinteiset opiskelijatapahtumat, kuten Avajaiskarnevaalit ja Fuksiseikkailu, jäävät tänä vuonna toteutumatta.

Meidän tapahtumasektori ei kuitenkaan aio jäädä pyörittelemään peukaloitaan, sillä nyt kaavailemme syksylle uutta täysin etänä toteutettavaa tapahtumaa, jolla pyrimme paikkaamaan Fuksisekkailun ja Avajaiskarnevaalien jättämää tyhjiötä.

“Tiedostamme, ettei virtuaalitapahtumalla pysty täysin korvaamaan syksyn menetettyjä tapahtumia. Meistä olisi kuitenkin täysin pöyristyttävä ajatus, jos HYY ei syksyllä järjestäisi fukseille minkäänlaista ohjelmaa. Haluamme ensisijaisesti huolehtia ihmisten turvallisuudesta, jolloin ainut vaihtoehto on rakentaa tapahtuma digitaalisille alustoille. Vappu mentiin täysin etänä ja siitä opittiin paljon. Meillä on vahva usko ja halu siihen, että saamme syksyksi järjestettyä jotain mahtavaa!” kommentoi HYYn tapahtumatuottaja Susanne Salo.

HYYn järjestämät lukuvuoden alkuun sijoittuvat tapahtumat ovat olleet merkittävä osa erityisesti fuksien opintojen aloitusta ja siihen liittyvää verkostoitumista sekä yhteisöllisyyden tunteen löytymistä. Järjestöjen ja koko ylioppilaskunnan toiminnan tutuksi tuleminen heti opintojen alussa on myös tärkeää, sillä olemme osa jokaisen opiskelijan arkea opintojen alusta loppuun saakka. Uudella tapahtumalla pyritään vastaamaan juuri näihin tarpeisiin, kuitenkaan hauskanpitoa unohtamatta.

Kerromme lisää uuden tapahtuman ajankohdasta ja yksityiskohdista pikimmiten.

Yhteydenotot
Susanne Salo, tapahtumatuottaja
susanne.salo@hyy.fi