15.12.2022

Föreningsbulletinen 14/22

Innehåll

1 Föreningssektorn är på lovet

2 Har din organisation facklor kvar från självständighetsdagens fackeltåg? Vänligen lämna tillbaka dem till HUS så snart som möjligt!
3 Myöhä Café & Bar har öppnatt

4 Var redo att anmäla din förening till vårens idétävling!

5 Ordna en fest på den legendariska Domma

6 Halarmärken och övriga produkter från Promler med 15 % rabatt för HUS föreningar år 2022

 

F Ö R E N I N G S B U L L E T I N E N 

=============================================

 

Användbara länkar

Föreningarna vid HUS -webbsida: https://hyy.fi/sv/guide/foreningarna-vid-hus

HUS Moodle: https://moodle.hyy.fi

 

Problem med användning av utrymmet och skadeanmälningar

HUS servicebyrå: toimisto@hyy.fi, 050 551 6145

Föreningsakkunning: jarjestosihteeri@hyy.fi, 050 537 3798

 

1 Föreningssektorn är på lovet

 

Föreningssektorn kommer att vara på jullov från 21.12.2022-1.1.2023. Under denna period kommer föreningsspecialist inte att svara på e-post eller telefon. I brådskande ärenden kan du kontakta generalsekreterare Mikko Kymäläinen på mikko.kymalainen@hyy.fi.

 

God jul och gott nytt år till alla,

Janne Salokoski och Linnea Keltanen

 

=============================================

 

2  Har din organisation facklor kvar från självständighetsdagens fackeltåg? Vänligen lämna tillbaka dem till HUS så snart som möjligt!

 

20 facklor försvann under studenternas fackeltåg på självständighetsdagen. Facklorna är Helsingfors stads egendom, så arrangörerna av evenemanget kommer att debiteras cirka 100 euro per förlorad fackla. Dessutom tillverkas inga nya facklor längre, så det är viktigt att alla facklor återlämnas till HUS efter evenemanget. På så sätt kan man se till att denna fantastiska tradition kan fortsätta i framtiden. Om din organisation har några facklor kvar, vänligen lämna tillbaka dem till HUS så snart som möjligt genom att kontakta kulttuurisihteeri@hyy.fi.

 

=============================================

 

3 Var redo att anmäla din förening till vårens idétävling!

 

HUS och Helsingfors universitet ordnar våren 2023 en idétväling tillsammans. Du kan föreslå ett evenemang eller en verksamhet som föreningen planerar genomföra och som samtidigt sänker tröskeln att delta och också når dem som vanligen inte kommer med i den verksamhet som studentföreningarna ordnar. Målet med tävlingen är att uppmuntra alla att hitta på lösningar för hur man ska nå alla dem som eventuellt blir utanför studentkretsarna. Samtidigt strävar vi också efter att föreningarnas egen verksamhet blir mera synlig. Vi väljer ut de fyra bästa idéerna bland de föreningar som deltar. De fyra föreningarna får ett pris på 500 euro/förening för att förverkliga sin idé. Det kommer mera information om tävlingen i början av nästa år så det lönar sig att kolla föreningsbulletinen och följa med både HUS och HU:s kanaler i de sociala medierna!

 

=============================================

4 Myöhä Café & Bar har öppnat

Myöhä är UniCafes sassy lillasyster och studenternas eget vardagsrum. Mat- och dryckutbudet är helt veganskt, och vi bjuder också på alkoholfria drycker. Myöhä ligger i den nya flygeln av Kaivopiha bredvid restaurangen Fat Lizard. Det är också möjligt att boka Myöhä för privat bruk.

 

Kolla studentrabatter och öppettider: https://unicafe.fi/myoha/

 

=============================================

5 Ordna en fest på den legendariska Domma

 

Restaurang Domus betjänar HUS medlemmar till medsatt pris. Restaurangen ligger i Helsingfors centrum, så det är lätt att ordna till exempel en sits eller en årsfest för till och med 180 personer.

Kolla menyerna och be ett erbjudande: https://www.ravintoladomus.fi/hyy/vuosijuhlat-ja-sitsit-2022

 

=============================================

6 Halarmärken och övriga produkter från Promler med 15 % rabatt för HUS föreningar år 2022

 

Behöver din förening fantastiska halarmärken inför evenemang? Det lönar sig då att vara i kontakt med vår samarbetspartner Promler!

 

Promler erbjuder i år också rabatt (-15 %) på halarmärken och övriga produkter under hela 2022 då vi nämner rabattkoden HYYHUS2215 i samband med offertbegäran och beställning.

 

De övriga produkterna består bl.a. av tryckta collegetröjor, munkjackor, t-skjortor, tygpåsar, pins och reflexer. Rabattkoden gäller för HUS föreningar. Rabattkoden gäller nya beställningar med normal leveranstid.

 

Ta kontakt: info@promler.fi | www.promler.fi | Instagram: @promlerfi