12.8.2019

Föreningsbulletin 8/2019

Anmäl din förening till Öppningskarnevalen senast 15 augusti!

Vill din förening delta i årets öppningskarneval? I fjol deltog över 170 föreningar på centrumcampus! I år ordnas Öppningskarnevalen måndagen den 2 september 2019 i centrumcampus.

Anmäl er förening så snabbt som möjligt. Sista anmälningsdagen är den 15 augusti kl. 23.59. OBS! Ni kan också redigera det här formuläret genom bekräftelsemeddelandet för er anmälan ända tills anmälningstiden går ut.

Anmäl er förening här: https://www.lyyti.in/avajaiskarnevaalit2019

Anmäl för kontrollansvariga under Gulisäventyret 2019 senast 15 august!

Gulissäventyret kommer igen! Anmälningen för kontrollansvariga under Gulisäventyret 2019 är öppen, deadline för anmälningen är august 15, kl. 23.59.

Alla HUS föreningar kan anmäla sig som kontrollarrangörer på Gulnäbbsäventyret!

Anmäl er till kontrollansvariga här: https://www.lyyti.in/fuksiseikkailu2019rastit

Deadline för anmälningar är 15.8.2019 kl. 23.59.

Varför ska man vara med? Hur är en bra kontroll? Svar på dessa frågor och mycket mer kan du hitta här: http://www.sv.fuksiseikkailu.fi/villdubasaforenkontroll/

Vill du fråga någonting? Mera information ger:

Samuli De Pascale
samuli.depascale@hyy.fi

Förening och föreningsaktiva – anmäl dig till Alina salens användningskurs!

Beviljades din förening en Alina-tur för hösten 2019 men ingen av aktörerna deltog på användarkursen under våren 2019? Ingen fara! Föreningsutskottet ordnar kompletterande kurser i augusti inför hösten 2019.

Användningskurserna hålls i Alina-salen på Nya Student Husets A-trappas 3e våningen (Mannerheimvägen 5 A). Höstens kurser hålls den 26., 27. och 28. januari. Kurser hålls på finska, och på svenska och engelska om det finns ett behov. Kursen tar ungefär en timme.

Mer information om utbildningarna och anmälningarna: https://forms.gle/YGz9QXZUepsLrYK19

Frågor? Ta modigt kontakt med föreningsutskottets ordförande Lovisa Hirvonen, lovisa.hirvonen@helsinki.fi.

Börja din föreningshösten i Restart-evenemanget

I år är Restart-evenemanget som inleder hösten större än någonsin! Den här gången riktar det sig till alla frivilliga som verkar hos oss, alltså får vi  inspireras och motiveras tillsammans med alla föreningsaktiva, utskottsfunktionärer och studentrepresentanterna i förvaltningen.

Restarten som ordnas för tredje gången hjälper oss att få inspiration inför hösten samt ger dem som återvänder från sommarlovet en mjuklandning. På evenemanget får vi höra tankeväckande anföranden, koncentrera oss på motivation och orkande, inhämta nya praktiska kunskaper samt fundera på vilken nytta frivilligverksamhet har med tanke på arbetslivet. Och det bästa, det här sker tillsammans med andra frivilliga!

Restart hålls den 9.9 klockan 16.00-20.00 i Maria 01 (Lappviksgatan 16).

Anmäl dig och bekanta dig med workshoparna på adressen https://www.lyyti.in/restart2019. Anmälningstiden upphör 3.9.