23.5.2024

Föreningsbulletin 5/2024

NYHET

  1. Save the date: Restart 2024
  2. Alina-salens bokningsrundor för hösten 2024
  3. Skulle ni vilja presentera verksamheten i er förening för de nya studenterna hösten 2024?

 

1. Save the date: Restart 2024

Restart är ett utbildnings- och nätverksevent för föreningar. Evenemanget organiseras 22.8.2024.

2. Alina-salens bokningsrundor för hösten 2024

Föreningar i HUS krets kan reservera Alina-salen för högst två kvällar under året. Bokningsrundorna sträcker sig från den 6 maj till den 2 juni. Mer information om Alina-salen och dess bokningsprocess finns på HUS webbplats.

Bokningsrundorna:

  • Egentliga bokningsrunda I: 21–27 maj (beslut tas den 28.5)
  • Egentliga bokningsrunda II: 29 maj-2 juni (beslut tas den 3.6)

Innan du deltar i någon av bokningsrundorna, läsa igenom anvisningarna för Alina-salen och kontrollera tillgängliga tider i studentkårens elektroniska kalender.

Läs mer

 

3. Skulle ni vilja presentera verksamheten i er förening för de nya studenterna hösten 2024?

HUS ordnar, eller är med och ordnar, tre evenemang för de nya studenterna. Föreningarna är hjärtligt välkomna med på de här evenemangen. På den här blanketten kan ni anmäla er till alla evenemang som ni vill delta i – och om det behövs kan ni komplettera era uppgifter senare. Anmälningsblanketten stänger och anmälningstiden tar slut 14.8. kl. 23.59.  

Check-in Event 28–29.8 är ett evenemang som riktar sig till internationella studenter. De nya internationella studenterna får bekanta sig med olika nyttiga tjänster, universitetet och naturligtvis också med studentverksamheten. Under evenemanget har varje förening en egen plats där ni kan presentera er.  

Öppningskarnevalen 2.9 öppnar läsåret för alla studenter vid Helsingfors universitet. På karnevalen finns tält, aktiviteter och jippon som ordnas av hela studentsamfundet. Under evenemanget har varje förening en egen plats där ni kan presentera er.  

Gulisäventyret 18.9 är Finlands största evenemang för nya studerande. Under evenemanget tävlar de nya studerandena om vem som bäst klarar de olika vilda kontrollerna i Helsingfors centrum samtidigt som de bekantar sig med olika slags studentverksamhet. Under evenemanget har varje förening en egen kontroll. 

Läs mer