21.2.2024

Föreningsbulletin 2/2024

NYHET

1. Uppdatering av föreningens information2. Ansök om verksamhetsbidrag från HUS!3. Kom med i HUS föreningar info Telegram-kanalen4. Inverka på universitetets likabehandlingsplan!5. Föreslå kandidater till Maikki Fribergs pris för jämställdhet och likabehandling 2024!6. Ansök till HUS och Ylvas ekonomiplatser!7. Kom och testa restaurang Domus!


1. Uppdatering av föreningens information

Varje förening som verkar inom HYY ska årligen lämna sina aktuella uppgifter till HYY. Uppgifterna lämnas in via föreningarnas informationsformulär. Detta formulär måste fyllas i, oavsett om din förening ansöker om verksamhetsbidrag eller inte. Föreningar som ansöker om verksamhetsbidrag måste fylla i informationsformuläret senast den 29 februari. Andra föreningar måste uppdatera sina uppgifter senast den 30 september.

2. Ansök om verksamhetsbidrag från HUS!

Alla föreningar har fått en inbjudan att fylla i ansökningsformuläret för verksamhetsbidrag! Om du inte har fått din, skicka ett meddelande till janne.salokoski@hyy.fi.

Alla föreningar inom HUS krets kan ansöka om verksamhetsbidrag. Innan du ansöker ska du läsa villkoren för beviljande och användning av verksamhetsbidrag samt modellen för beviljande av verksamhetsbidrag. Kom också ihåg att fylla i blanketten för föreningssuppgifter, eftersom den är en förutsättning för beviljande av verksamhetsbidrag.

Ansökningstid för verksamhetsbidraget är 1.-29.2.2024. Ansökningsformuläret stängs den 29.2.2024 kl. 16.00. Vi kommer inte att behandla försenade ansökningar.

3. Kom med i HUS föreningar info Telegram-kanalen

Kanalen ger snabb och effektiv information om aktuella frågor. Genom att prenumerera på kanalen får du omedelbart information när det finns ny information om renoveringen av Nya studenthuset, när bokningsrundorna för Alina Hall börjar eller när det bara är en timme kvar att fylla i ansökan om föreningslokaler.

Telegram

4. Inverka på universitetets likabehandlingsplan!

Universitetet uppdaterar sin jämställdhets- och likabehandlingsplan i år och samlar in idéer och feedback för planen. Lämna din kommentar senast 11.3.

Läs mer

5. Föreslå kandidater till Maikki Fribergs pris för jämställdhet och likabehandling 2024!

Maikki Friberg-priset utdelas årligen för förtjänstfullt arbete inom främjandet av jämställdhet och likabehandling vid Helsingfors universitet. Alla vid universitet kan lämna in förslag till pristagare. Grupper och enheter kan också föreslå sig själva till pristagare. Lämna in förslagen senast 21.3.

Läs mer

6. Ansök till HUS och Ylvas ekonomiplatser!

Vi söker aktiva studenter som är intresserade av och insatta i studentkårens ekonomi till Ylvas och Ylioppilaslehden Kustannus Oy:s styrelser. Studenterna är jämlika medlemmar i styrelsen, med skyldighet att lyssnandes på ägaren främja företagets intressen. Läs mer och skicka in ansökan senast 3.3. kl. 23.59!

Läs mer

7. Kom och testa restaurang Domus!

Har er ämnesförening planer på en årsfest, festliga sitsar eller något annat stort evenemang? Restaurang Domus är en högklassig beställningsrestaurang i centrum av Helsingfors. Den ägs och sköts av studentkåren vid Helsingfors universitet.  Föreningar som hör till HUS har tillgång till restaurangservice och catering till ett studentvänligt pris.

Plats: Restaurang Domus, Sanduddsgatan 14 Tid: tisdagen den 27 februari kl. 17–20.

Under kvällen kan ni ta en närmare titt på restauranglokalen, smaka på delikatesser från vårt kök och höra mer om hur Domus lämpar sig för fester och evenemang som er förening ordnar. Inbjudan är för två personer.

Anmäl dig senast den 21 februari. Var snabb eftersom antalet platser är begränsat!

Anmäl dig