24.4.2020

Ylioppilaslehti söker chefredaktör!

NYHETER

Studentkåren vid Helsingfors universitet och Ylioppilaslehden Kustannus Oy söker en CHEFREDAKTÖR FÖR YLIOPPILASLEHTI för en anställning på viss tid 1.9.2020–31.7.2022.

Chefredaktören ansvarar för publiceringen, redigeringen och innehållet i Ylioppilaslehti och Ylioppilaslehden Kustannus Oy:s publikationer och är chef för redaktionen. Chefredaktören verkställer bolagets strategi, rekryterar Ylioppilaslehtis redaktion och ansvarar för tidningens ekonomi inför styrelsen för Ylioppilaslehden Kustannus Oy. Dessutom representerar chefredaktören tidningen och den unga generationens röst i flera offentliga sammanhang.

Under de närmaste åren har Ylioppilaslehti som mål att utvidga sin målgrupp, befästa sina digitala kanaler och mångsidiga sitt utbud samt öka  prenumerantstocken. Av den sökande förutsätts beredskap att förverkliga alla prioriteringar.

 

En framgångsrik skötsel av uppdraget förutsätter:

  • journalistiska kunskaper
  • Rekryterings- och chefarbetsfärdigheter
  • lednings- och ekonomikunskaper
  • förståelse för medieområdet
  • sakkännedom om digital framställning
  • syn på redigering och utveckling av print- och digitaltidskrifter

 

Som merit räknas analyskunskaper, lämpliga studier och insikter i studentvärlden.

Chefredaktörens lön inklusive naturaförmåner är 3 500,00 €/mån. Tidningsredaktionen är belägen i Kampen i Helsingfors.

Ansökningar riktas till arbetsgruppen för valet av chefredaktör och skickas med bilagor och arbetsprover (högst 3 artiklar) elektroniskt till adressen hallinto@hyy.fi senast torsdagen den 14 maj kl. 12:00. E-postmeddelandet rubriceras ”Ansökan till posten som chefredaktör för Ylioppilaslehti”.

Vi meddelar dem som kallas till intervju om saken tisdagen den 26 maj. Personliga online-intervjuer ordnas på fredag 29 maj kl. 9:00-15:00. Delegationen väljer chefredaktör på sitt online-möte den 9 juni då de personer som föreslås förväntas presentera sig kort. Mötet börjar kl. 17.

 

Tilläggsinformation ges av chefredaktören för Ylioppilaslehti Susanne Salmi, susanne.salmi@ylioppilaslehti.fi, p. 050 5 525 791 och av Taavi Heikkilä, ordförande för arbetsgruppen för valet av chefredaktör, taavi.heikkila@hyy.fi, tel. 050 5 950 324.

 

Ylioppilaslehti är en studenttidning grundad 1913 och behandlar samhälleliga och kulturella fenomen innan andra hunnit bli medvetna om dem. Tidningen skickas hem till bland annat alla studenter vid Helsingfors universitet och har en upplaga på cirka 35 000 exemplar. Tidningen ges ut av Ylioppilaslehden Kustannus Oy som ägs helt av Studentkåren vid Helsingfors universitet (HUS) och år 2019 hade en omsättning på 426 000 euro.