12.5.2021

HUS söker en ekonomi- och servicechef

NYHET

Studentkåren vid Helsingfors universitet (HUS) är en offentligrättslig gemenskap med 27 000 universitetsstudenter, som fungerar som en lobby- och serviceorganisation för sina medlemmar och de organisationer som arbetar i dess distrikt.

 

Vi letar efter en ekonomi- och servicechef för en tillsvidareanställning fr.o.m. 1.9.2021

 

Vill du spela en nyckelroll för att bygga en rättvisare och mer hållbar studentrörelse och samhälle? Tilltalar våra värderingar allmänbildning, jämlikhet, mod, hållbarhet och öppenhet dig? Vill du spela en nyckelroll för att leda och utveckla HUS medlemserfarenhet, uppnåbara organisationstjänster, hållbar ekonomisk förvaltning och en ständigt bättre arbetsgemenskap?

HUS ekonomi- och servicechef leder studentkårens serviceorganisation, ansvarar för ekonomisk planering och övervakning, fungerar som sakkunnig i personalfrågor och deltar i ledningen av studentkåren.

HUS är en ung arbetsgemenskap vars liv går i täta cykler på grund av den regelbundna omsättningen av förtroendemän. Den ekonomi-och servicechef som vi letar efter ser den ekonomisk-administrativa initieringen och vägledningen för varje generation av beslutsfattare som en ära.

Vi vill att den sökande ska ha erfarenhet av att hantera ärenden och vara en bra folkledare, hantera operativa redovisningsprocesser, ha en inblick i utvecklingen av serviceverksamheten och ha kunskap om arbetsrätt och andra aspekter av personalhantering. Personen vi söker har slutfört universitetsstudier och möjligen till och med en fullständig examen.

Vi anser att expertis inom design av tjänster jämte administrativ expertis är en fördel. Av särskild nytta i uppgiften är kunskap om studentrörelsen och ungdomsorganisationens aktiviteter samt synen på medlemskapets roll och andra serviceaktiviteter inom deras områden.

Dessutom måste ekonomi- och servicechefen ha utmärkta kunskaper i finska samt goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Ansökningar till HUS styrelse med lönebegäran och CV måste skickas till hallinto@hyy.fi senast fredagen den 28 maj 2021 kl. 15.00. Ansökningar kommer att anonymiseras med avseende på personuppgifter i första etappen av sökningen.

UPPDATERING 31.5.2021: ansökningstiden har förlängts till onsdagen den 2. juni 2021 kl. 16.00.

Studentkårens styrelse fungerar som en rekryteringsarbetsgrupp som fattar beslut om de personer som ska intervjuas vid sitt möte 3.6. Intervjuerna kommer i princip att hållas den 7 juni, varefter de bästa sökande kommer att inbjudas till lämplighetsbedömning den 11 juni. Ekonomi- och servicechefen väljs av studentkårens styrelse den 17 juni 2021. Ett permanent anställningsförhållande börjar den 1 september 2021 eller efter överenskommelse.

Du kan läsa mer om HUS verksamhet på www.hyy.fi. Där finns också dokument som styr studentkårens verksamhet såsom regler och strategi.

HUS betonar mångfald och jämlikhet i sin verksamhet. Vi hoppas kunna få så många personer med olika bakgrund som möjligt som sökande.

 

Ytterligare information:
Generalsekreterare Mikko Kymäläinen
paasihteeri@hyy.fi
0400 816 426