6.10.2022

Kom med i HUS154-årsfestteam!

NYHET

Vill du vara med och ordna höstens mest spektakulära evenemang? Kom med i HUS154-årsfestteam!

Helsingfors universitets studentkårs 154:e årsfest ordnas lördagen 26.11.2022 på Gamla studenthuset.

Det skulle inte vara möjligt att ordna årsfesten utan vårt fantastiska årsfestteam. Nu söker vi frivilliga till teamet! Som medlem i årsfestteamet får du helt gratis vara med om evenemangen under årsfestveckoslutet och du får erfarenhet av evenemangsproduktion. Allt det här får du dessutom uppleva då du jobbar tillsammans med ett fantastiskt gäng! Hela teamet avtackas efter årsfesten på en egen belöningskväll.

Det finns en massa olika slags uppgifter att sköta och vi söker nu studenter med olika talanger för att förverkliga de olika delarna av festen. Vi letar efter motiverade och initiativrika personer med, först och främst, en stor portion entusiasm.

Alla HUS medlemmar kan ansöka om att bli en del av årsfestteamet. Medlemmarna i teamet väljs på basis av ansökningar och intervjuer. Ansökningarna och själva jobbet inom teamet kan göras på finska, svenska eller engelska.

Vill du komma med? Fyll i blanketten senast 19.10 kl. 23.59. Blanketten öppnas 7.10 kl. 14.00. I ansökan kan du berätta vilken uppgift och vilket team du i första hand söker till. Meddela också det alternativ du söker till i andra hand. Vi börjar gå igenom ansökningarna och hålla intervjuer redan under ansökningstiden! Vi kommer överens om tiden för intervjuerna personligen med respektive sökande.

Uppgifter

Kommunikationsteamet (2 platser)

Kommunikationsteamet ansvarar för planering och genomförande av kommunikationen i sociala medier på HUS Facebook och Instagram, både före festen och under festens gång. Vi hoppas att medlemmarna i kommunikationsteamet kan använda sociala medier på ett kreativt sätt och att de har kunskaper och talang att kommunicera och skriva intressanta och fyndiga inlägg. Kommunikationsteamet börjar jobba med sina uppgifter genast efter att medlemmarna har valts och jobbar ända fram till årsfesten. Vi förväntar oss med andra ord att de sökande förbinder sig till att utföra uppgifterna.

Sångledare (2 platser)

Sångledarnas uppgift är att vara konferencierer på långbordsfesten. Som sångledare har du en nyckelroll i att skapa god stämning på festen. Sångledarna är också med och väljer sånger till festen. Sångledarna gör sitt största jobb på årsfestdagen, men uppdraget kräver också ett visst arbete före festen.

Härolder (6-8 platser)

Som härold kommer du att delta i arrangemangen för årsfesten på många olika sätt. Före själva festen och särskilt på dagen för årsfesten hjälper härolderna producenten och årsfestteamet med olika uppgifter. På själva festen är det häroldernas uppgift att till exempel visa festgästerna vart de ska gå. Uppgiften som härold kräver att du kan ta initiativ och att du uppträder på ett värdigt sätt under hela festen. De som blir valda till uppgiften kommer att få instruktioner och skolning om rollen som härold.

Program- och dekorationsteamet (2–3 platser)

Programteamet ansvarar för arrangemangen av programmet under HUS årsfest. Som medlem i programteamet förväntar vi oss att du har en mängd idéer och är entusiastisk över att organisera hela studentkårens gemensamma födelsedagsfest, inklusive dekorationer och den allmänna atmosfären på festen. Av dem som söker till detta team uppskattar vi erfarenhet av att organisera evenemang, kreativ problemlösningsförmåga samt beredskap att hantera stora helheter. Det finns massor man kan hitta på och förverkliga, allt från de stora riktlinjerna för festen till små praktiska detaljer.

 

Blev du intresserad av något av de här uppdragen? Skicka i så fall din ansökan genast!

Mera information

Pia Blomstén
Årsfestens producent
pia.blomsten@hyy.fi