26.6.2024

Uuden opiskelijan muistilista 2024

UUTINEN

Paljon onnea Helsingin yliopiston uusi opiskelija! Opintojen aloittaminen ja uusi elämänvaihe on tietysti parasta ikinä, mutta ei välttämättä helppoa. Siksi teimmekin sujuvaa opintojen aloittamista varten sinulle pienen listan.

1. Ota opiskelupaikka vastaan

Ota sinulle myönnetty opiskelupaikka vastaan 11.7. klo 15 mennessä. Ohjeet löydät Opintopolusta.

2. Etsi asunto

Helsinki on ihana kaupunki asua! Asunnon löytäminen pääkaupungistamme voi olla kuitenkin hankalaa. Löydät apua asumisoppaastamme.

3. Hae opintotukea ja yleistä asumistukea Kelasta

Opiskelijana toimeentulosi koostuu yleensä opintorahasta ja yleisestä asumistuesta. Niiden lisäksi voit nostaa valtion takaamaa opintolainaa. Vaikeina aikoina turvanasi ovat sairauspäiväraha ja perustoimeentulotuki. Lue lisää toimeentulo-oppaastamme ja Kelan sivuilta.

4. Ilmoittaudu läsnäolevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu

Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukuvuodelle 31.8. mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan myös ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Voit lukea lisää lukuvuosi-ilmoittautumisesta ja jäsenmaksusta sivuiltamme.

5. Maksa Kelalle korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksu

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Terveydenhoitomaksu täytyy maksaa jokaiselta lukukaudelta. Kela ei lähetä maksusta erillistä laskua, vaan maksu täytyy muistaa maksaa itse. Voit maksaa terveydenhoitomaksun OmaKelassa. Lue lisää terveydenhoitomaksusta Kelan sivuilta.

6. Hanki opiskelijakortti Frankilta

Frank tarjoaa digitaalisen opiskelijakortin ja opiskelijaedut kaikille ylioppilaskunnan jäsenille. Voit myös tilata muovisen opiskelijakortin Frankilta. Lue lisää Frankin sivuilta.

7. Aktivoi yliopiston tunnukset

Yliopiston käyttäjätunnuksilla pääset käyttämään kaikkia yliopiston tietojärjestelmiä. Lue lisää yliopiston Helpdeskin ohjeista.

8. Seuraa ylioppilaskuntaa somessa

Pysy ajan tasalla seuraamalla HYYtä somessa! Voit ottaa seurantaan myös Helsingin yliopiston tilit somessa.