14.4.2021

Tapahtumaturvallisuuspäivä 4.5.2021!

Emme vielä tiedä miltä syksy näyttää koronan suhteen tai ovatko livetapahtumat silloin mahdollisia. Tiedämme kuitenkin sen, että tapahtumaturvallisuudesta on huolehdittava kaikissa olosuhteissa. Tule siis tapahtumaturvallisuuspäiväämme, jossa tapahtumaturvallisuutta käsitellään viiden eri teemakoulutuksen muodossa. Tapahtuma on avoin kaikille HYYn ja TaiYo:n järjestö- ja vapaaehtoistoimijoille. Tervetuloa!

 

Tapahtumaturvallisuuspäivä järjestetään tiistaina 4.5.2021 klo 10-14. Tapahtuma järjestetään Zoomissa.

Työpajat pidetään valitettavasti vain suomeksi.

Ilmoittautuminen on auki 2.5. klo 23.59 asti: https://www.lyyti.fi/reg/tapahtumaturvallisuuspaiva

 

Työpajat klo 10.00-11.45:

 

Koronaturvallinen fuksisyksy

Kuinka syksyn opiskelijatapahtumissa huolehditaan siitä, että tapahtuma olisi mahdollisimman koronaturvallinen? Miten mahdolliset viranomaisrajoitukset tulee huomioida livetapahtumien järjestämisessä? Koulutuksessa pyritään valmistamaan järjestö- ja vapaaehtoistoimijoita tilanteeseen, jossa livefuksisyksy on mahdollinen, mutta viranomaisrajoituksien sanelemin ehdoin.

 

Tapahtumaturvallisuushenkilökoulutus

Livetapahtumat palaavat? Miten huolehditaan siitä, että jokainen osallistuja kokee tapahtumat turvallisiksi paikoiksi olla? Koulutus antaa eväitä järjestöjen ja muiden vapaaehtoisorganisaatioiden tapahtumaturvallisuushenkilöiden toimintaan. Koulutuksessa käydään läpi erilaisia tilanteita, joita tapahtumaturvallisuushenkilöt voivat joutua tapahtumissa kohtaamaan sekä annetaan keinoja niiden ratkaisemiseen.

 

Työpajat klo 12.15-14.00:

 

Worst-case scenario – ideoita etäfuksisyksyyn

Miten toimia, jos fuksisyksy livenä ei olekaan mahdollinen? Koulutuksessa tarjotaan lyhyt kertaus etätapahtumien järjestämiseen sekä ideoidaan erilaisia etäfuksitapahtumia syksyksi – kaiken varalle. Tule jakamaan parhaat ideasi sekä oppimaan muilta!

 

Paskat perinteet – ei jatkoon!

“Tämä on perinne, ei tätä voi muuttaa!”

“Perinteisesti olemme aina tehneet näin.”

Perinteellä perustellaan monenlaisia järjestöjen tapoja, toimintoja ja käytänteitä, joista osa saattaa olla aikansa eläneitä tai jopa sellaisia, että ne aiheuttavat jäsenten jättäytymistä pois toiminnasta tai tapahtumista. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan huonoista perinteistä, siitä miksi huonot perinteet eivät ole hyväksi järjestötoiminnalle ja pohtimaan, miten omia järjestöperinteitä voisi kehittää parempaan suuntaan.

 

Kun kaikki ei mennytkään kuin Strömsössä – eväitä kriisiviestintään

Kaikesta kouluttamisesta huolimatta, jokin asia ei mennyt putkeen edellisillan bileissä ja toimittajat soittelevat? Kuinka toimit oikein tässä tilanteessa? Keihin sinuun tulee olla yhteydessä ensimmäisenä? Koulutuksessa saat eväitä siihen, miten varautua jo ennalta mahdollisiin mediayhteydenottoihin sekä kuinka muodostat itsellesi kattavan aikajanan pieleen menneen tapahtuman kulusta. Tässä koulutuksessa opit, ettei puhelu toimittajalta ole maailmanloppu, vaikka se sillä hetkellä voikin siltä tuntua.