6.10.2021

Millaisella hakemuksella opiskelijaedustajaksi?

BLOGI

Haluaisitko hakea opiskelijaedustajaksi, muttet tiedä mitä hakemukseen kannattaisi kirjoittaa? Tällä esimerkkihakemuksella pääset alkuun ja sitä myötä opiskelijoiden edunvalvojaksi alta aikayksikön!


Esimerkkihakemus
Näin haet hallinnon opiskelijaedustajaksi

↓ Opiskelijanumero, koulutusohjelma, tiedekunta

Ylermi Ylioppilas
ylermi.ylioppilas@helsinki.fi
opiskelijanumero 012345678
Ylioppilastutkimuksen koulutusohjelma, esimerkkitieteiden tiedekunta

↓ Motivaatio tehtävään

Hei! Olen Ylermi Ylioppilas ja olen kiinnostunut hakemaan hallinnon opiskelijaedustajaksi esimerkkitieteiden tiedekuntaneuvostoon. Olen ylioppilastutkimuksen toisen vuoden opiskelija, ja minua kiinnostavat opintoasiat ja yliopistoyhteisön kehittäminen. Minulla on paljon ideoita siitä, miten saisimme lisättyä opintojen joustavuutta ja yhteisöllisyyttä tiedekunnassamme.

↓ Näkemykset tiedekunnassa tapahtuvista ajankohtaisista asioista

Opiskelukavereiltani on tullut paljon palautetta siitä, että tiedekuntamme tarvitsee lisää itsenäisen työskentelyn tiloja, sillä ilman niitä osittain etänä tapahtuva opiskelu on hankalampaa. Valitettavasti viimeaikaisessa päätöksenteossa esimerkkitieteiden tiedekunnan linjaukset on tehty ilman riittävää näkemystä opiskelijoilta, ja seuraukset ilmenevät selkeästi sekä opetuksen laadussa että opiskelijoiden hyvinvoinnissa. Haluaisinkin tämän takia päästä vaikuttamaan asiaan ja tuoda opiskelijoiden näkemystä myös tiedekuntaneuvostoon.

↓ Oleellinen aiempi kokemus, sekä yhteys tiedekunta- tai ainejärjestöön

Olen käytettävissä opiskelijaedustajaksi koko kaudelle 2022-2023, ja tarvittaessa käytettävissä myös ilmoitettuna haastattelupäivänä. Olen saanut ensikosketuksen yliopistohallinnon kiemuroihin toimiessani tänä vuonna oppiaineeni tuutorina. Ensi vuodeksi haen opiskelijajärjestöni sihteeriksi, ja pystyn pestini kautta hyvin pitämään yhteyttä myös tiedekuntajärjestööni.

↓ Näkemys toimielimessä vaikuttamisesta

Olen hyvä keskustelija, joka pystyy ottamaan huomioon erilaiset näkökulmat ja perustelemaan kantansa selkeästi. Mielestäni on tärkeää, että esimerkkitieteiden tiedekuntaneuvosto saa kaltaiseni opiskelijaedustajan, sillä olen tottunut kyselemään opiskelijoilta heidän mielipiteitään opetuksesta ja sen järjestelyistä. Odotankin innolla pääseväni kehittämään tiedekuntaamme hyvässä yhteisymmärryksessä muiden opiskelijoiden kanssa.