18.3.2021

Marianna Suokas HYYn koulutuspoliittiseksi asiantuntijaksi

UUTINEN

HYYn uutena koulutuspoliittisena asiantuntijana on aloittanut hallopedeistä huolehtiva ja edunvalvonnasta innostuva yhteiskuntatieteiden kandidaatti Marianna Suokas.

Asiantuntijajoukkomme on vahvistunut uudella työntekijällä maaliskuun alussa. Uusi koulutuspoliittinen asiantuntijamme Marianna Suokas sijaistaa Helsingin yliopistolle töihin siirtynyttä Jenna Sorjosta. Tehtävässään Suokas vastaa erityisesti hallinnon opiskelijaedustajista ja opiskelijoiden oikeusturvasta.

”Odotan halloped-toimintaa ja opiskelijaedustajien kanssa toimimista, sillä itselläni on heidän tehtävistään, asemastaan ja ajatuksistaan samaistumispintaa. Lisäksi odotan kaikkien ylioppilaskuntien välistä yhteistyötä”, Suokas kertoo innoissaan.

Loimaalta kotoisin oleva Suokas on opiskellut yhteiskuntapolitiikkaa Jyväskylän yliopistossa ja viimeistelee nyt maisteriopintojaan Helsingin yliopistossa. Kiinnostus koulutuspolitiikkaan on näkynyt myös opinnoissa: kandidaatin tutkielman Suokas on tehnyt yliopistojen tulosohjauksesta ja pro gradunsa hän on kirjoittanut peruskoulun eriytymisestä.

Aiemmin Suokas on toiminut Opetushallituksen Europassi-keskuksessa viestintätehtävissä, ja edunvalvontakokemusta hän on kerryttänyt toimimalla opiskelijaedustajana Jyväskylän yliopiston Avoimen tiedon keskuksen johtoryhmässä sekä SYY-Jyväskylä ry:n koulutuspoliittisena vastaavana.

Vapaa-aikansa Suokas viettää kesällä pyöräillen ja ympäri vuoden lenkkeillen. Lisäksi hänen sydäntään lähellä ovat kulttuuri sekä hyvä ruoka ja viini. Kotona hänellä on Neppi-koira, joka piristää työkavereita osallistumalla etäkokouksiin.

Vaikka työt Suokas aloittaa etänä, hän toivoo pääsevänsä pian tapaamaan työkavereita keskustoimistolla: “Toivottavasti pian päästään ihan kasvokkain miettimään ja edistämään yliopistokenttää!”.

Valokuva: Jonas Simberg