21.4.2020

Kiitos kaikille korona-kyselyyn vastanneille!

UUTINEN

HYY toteutti jäsenistölleen kyselyn koronaviruksesta johtuvan poikkeustilan vaikutuksista opintoihin 26.–31.3. Kyselyyn saatiin huimat 614 vastausta – suuri kiitos kaikille vastaajille! Kyselyn tulokset antavat HYYlle kokonaiskuvaa poikkeustilan vaikutuksista opintoihin ja tukevat työtämme edunvalvonnan eteen. 

Tuloksissa korostuivat erityisesti vaikutukset kurssien työmäärään, oppimateriaalien saatavuuteen ja toimeentuloon liittyen. Olemme vieneet palautetta systemaattisesti eteenpäin, ja ainakin osaan haasteista on tarjolla tukea ja ratkaisuja jo nyt! 

Useat opiskelijat kokevat kurssien työmäärän lisääntyneen siirryttäessä etäopetukseen, ja tämä voi hidastaa opintojen etenemistä. On myös tärkeä muistaa, että työmäärän lisäksi poikkeustilasta johtuva stressi kuormittaa opiskelijaa. Yliopisto laati pian poikkeustilan alkamisen jälkeen julkiset ohjeet työmäärän arviointiin etäopiskeluun siirryttäessä. Voit lukea ohjeen täältä:  https://teaching.helsinki.fi/fi/artikkeli/opiskelijan-tyomaaran-mitoitus-ja-opintopisteet.

Monet jäsenemme raportoivat haasteita oppimateriaalien saatavuuden suhteen. Tiesithän, että toistaiseksi kirjaston kirjoja voi tilata noudettavaksi Kaisa-kirjaston noutopisteestä! Ajankohtaisen tiedon saat kirjaston sivuilta: https://www.helsinki.fi/fi/helsingin-yliopiston-kirjasto/seuraa-uutisia/koronavirus-poikkeustilanne-kirjastossa/asiakaspalvelu-ja-kirjojen-lainaaminen-poikkeustilanteessa.

Huoli ja epävarmuus toimeentulosta poikkeustilan aikana näkyi monissa vastauksissa. Asiantuntijamme Tiia keräsi kaiken tähän mennessä varmistuneen tiedon opiskelijan tuista blogiimme: https://hyy.fi/fi/uutiset/koronaviruspandemian-vaikutus-opiskelijan-toimeentuloon