22.4.2021

Järjestötiedote 8/2021

1 Tapahtumaturvallisuuspäivä 4.5.2021!
2 Etävappu lähestyy – näin pääset osallistumaan!
3 Projektituen hakuaika on 22.3.-25.4. – VIIMEINEN KUULUTUS!
4 Innovatiivisten oppimismuotojen tuki 2021 jaossa – Hakua jatkettu 13.5.2021 asti!
5 Toiminta-avustusten ennakko-osuudet lähteneet maksuun
6 Muistutus järjestöille sauna- ja kokoustilojen varaamisesta syksylle
7 Vastaa hyvinvointi- ja yhdenvertaisuuskyselyyn!
8 Floran ilmoittautuminen on nyt auki!
9 Kaipaako järjestönne lisäresursseja etätapahtumien järjestämiseen – tarjolla osaajia!
10 Hae kalustetukea!
11 Ajankohtaiskatsaus koronasta

 

 

1 Tapahtumaturvallisuuspäivä 4.5.2021!

Emme vielä tiedä miltä syksy näyttää koronan suhteen tai ovatko livetapahtumat silloin mahdollisia. Tiedämme kuitenkin sen, että tapahtumaturvallisuudesta on huolehdittava kaikissa olosuhteissa. Tule siis tapahtumaturvallisuuspäiväämme, jossa tapahtumaturvallisuutta käsitellään viiden eri teemakoulutuksen muodossa. Tapahtuma on avoin kaikille HYYn ja TaiYo:n järjestö- ja vapaaehtoistoimijoille. Tervetuloa!

Tapahtumaturvallisuuspäivä järjestetään tiistaina 4.5.2021 klo 10-14. Tapahtuma järjestetään Zoomissa.

Työpajat pidetään valitettavasti vain suomeksi.

Ilmoittautuminen on auki 2.5. klo 23.59 asti: https://www.lyyti.fi/reg/tapahtumaturvallisuuspaiva

Lue lisää: https://hyy.fi/fi/uutiset/tapahtumaturvallisuuspaiva

 

***

 

2 Etävappu lähestyy – näin pääset osallistumaan!

Olemme suunnitelleet tunnelmaa nostattavaa ohjelmaa koko vappuviikoksi. Pääsemme yhdessä osallistumaan historian ensimmäiseen koko Helsingin yliopiston etä beer pong -turnaukseen, valitsemaan kaikkien aikojen haalarimerkkiä ja timanttisinta tuutoria, äänestämään bileitä räjäyttäviä vappubiisejä ja jakamaan kutkuttavimpia vappustooreja.

Osallistua voivat niin yksittäiset opiskelijat kuin järjestötkin. Osallistuminen onnistuu helposti tällä lomakkeella: https://www.lyyti.in/hyyvappu2021

 

***

 

3 Projektituen hakuaika on 22.3.-25.4. – VIIMEINEN KUULUTUS

Onko sinulla, kavereillasi tai järjestölläsi kehitteillä jokin projekti, jonka toteutus kaipaisi hiukan taloudellista tukea? HYYn projektituki on tähän ratkaisu! Myönnämme projektitukea piirissämme toimiville järjestöille ja jäsenistämme koostuville ryhmille. Rahaa on jaettavana kaiken kaikkiaan 6 000 €. Tällä summalla voitte toteuttaa myös ne vähän kalliimmat villit ideat vähän suuremmin ja laadukkaammin!

Voit hakea projektitukea alkaen 22.3. ja deadline hakemiselle on 25.4. klo 23.59. Lähetä hakemus liitteineen osoitteeseen jarjesto@hyy.fi.

Lue lisää:
https://hyy.fi/fi/uutiset/hae-projektitukea-itsellesi-kaveriporukallesi-tai-jarjestollesi-2021

Lisätietoja:
Miran Hamidulla
asiantuntija (järjestöt)
miran.hamidulla@hyy.fi
050 537 3798

 

***

 

4 Innovatiivisten oppimismuotojen tuki 2021 jaossa – Hakua jatkettu 13.5.2021 asti!

HYY myöntää tukea uusille opiskelijoiden organisoimille opiskeluprojekteille. Projekti voi kehittää esimerkiksi opetusmetodeja, soveltaa teoriaa käytäntöön tai edistää opiskelijoiden ammatillisia valmiuksia. Tukea ei myönnetä takautuvasti.

Innovatiivisten oppimismuotojen tukea ovat vuosien varrella saaneet esimerkiksi elintarviketieteilijöiden saippuapaja, eläinlääketieteen opiskelijoiden satulakurssi, kansainvälisen ympäristöseminaarin työpajatyöskentely sekä humanistien taidenäyttelyopintopiiri.

Lue lisää:
https://hyy.fi/app/uploads/2021/04/innotuki_2021_kolmikielinen_jatkohaku.pdf

 

***

 

5 Toiminta-avustusten ennakko-osuudet lähteneet maksuun

Toiminta-avustuksien ennakko-osuudet on nyt maksettu niille järjestöille, jotka ovat hakeneet avustusta ajallaan sekä lähettäneet kaikki pyydetyt liitteet Tahloon. Ennakkomaksu on suuruudeltaan noin kolmasosa viime vuoden järjestötuesta. Loppuosa maksetaan, kun talousjohtokunta on tehnyt tämän vuoden järjestötukia koskevan päätöksen toukokuun lopun kokouksessa.

Mikäli järjestösi ei ole saanut ennakkomaksua ajallaan, tarkistakaa että olette lähettäneet meille kaikki pyydetyt liitteet lopullisina versiona sekä tarkistakaa myös, että Tahlossa ilmoittamanne järjestön tilinumero on voimassaoleva. Toiminta-avustuksia maksetaan vasta, kun järjestö on toimittanut kaikki hakemuksen vaatimat liitteet lopullisina versioina HYYlle.

Lisätietoja:
Miran Hamidulla
asiantuntija (järjestöt)
miran.hamidulla@hyy.fi
050 537 3798

 

***

 

6 Muistutus järjestöille sauna- ja kokoustilojen varaamisesta syksylle

Palvelutoimistoon on tullut muutamia kyselyjä liittyen HYYn tilojen (pl. Alina-sali) varaamiseen syksylle. Monilla on ollut sellainen käsitys, että syksylle varaaminen olisi jollain tavalla kiellettyä.

Näin ei kuitenkaan ole, eli mikäli järjestöllänne on jo nyt tiedossa jonkinlainen kokous tai muu tapahtuma, jota varten tulisi jokin HYYn tila varata, niin sen voi varata tavalliseen tapaan palvelutoimiston kautta (toimisto@hyy.fi).

Ystävällisin terveisin
Järjestösektorin väki

 

***

 

7 Vastaa hyvinvointi- ja yhdenvertaisuuskyselyyn!

Onko opintojen ohjaus yliopistolla riittävää? Oletko kokenut syrjintää tai epäasiallista käytöstä?

HYY toteuttaa jäsenistölleen kyselyn hyvinvoinnista ja yhdenvertaisuudesta. Vastaamalla annat meille tärkeää dataa yliopistolla vaikuttamiseen ja oman toimintamme kehittämiseen.

Vastaajien kesken arvomme langattomat kuulokkeet ja aktiivisuusrannekkeen!

Vastaa kyselyyn 16.5. mennessä: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/111309/lomake.html

 

***

 

8 Floran ilmoittautuminen on nyt auki!

Tänä vuonna Flora tuo kevään juhlinnan suoraan kotiisi tai piknik-korin ääreen 12.5 klo 17-19. Flora-lähetyksessä nähdään ja kuullaan opiskelijoiden ja henkilökunnan meille valmistelemaa upeaa ohjelmaa. Lähetyksen kruunaa UMK:stakin tuttu valovoimainen laulaja Ilta.

Mikä parasta, tähän etätapahtumaan voi osallistua kuka tahansa yliopistoyhteisöön kuuluva. Niin opiskelijat, yliopiston henkilökunta, alumnit ja Unicafen työntekijät pääsevät mukaan, sillä Flora on koko yhteisömme kevätjuhla.

Ilmoittautumaan pääset tämän linkin kautta: https://www.lyyti.in/flora2021/

 

***

 

9 Kaipaako järjestönne lisäresursseja etätapahtumien järjestämiseen – tarjolla osaajia!

Taitavat stream-osaajat Antti Pollari ja Julius Uusinarkaus ovat lupautuneet rahallista korvausta vastaan myymään meidän piirissä oleville järjestöille palveluksiaan etätapahtumien suoratoistoa varten.

Olkaa siis yhteydessä alla oleviin yhteystietoihin, mikäli tarvitsette näitä palveluita:

Antti Pollari – pollari@piuhajabitti.fi
Julius Uusinarkaus – julius@uusinarkaus.com

 

***

 

10 Hae kalustetukea!

HYY tukee järjestötilojen sisustamiseksi tehtäviä kalustehankintoja. Tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti HYYn tiloissa toimivien järjestöjen kalustehankintoihin ja määräraha kohdistetaan lähinnä pöytien, tuolien, lukollisten kaappien ja muiden sisustustarvikkeiden hankintaan. Toiveena on, että kalusteet lisäisivät järjestötilojen viihtyisyyttä ja järjestöjen halua pitää tiloistaan entistäkin parempaa huolta.

Kalustetukea jaettaessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin seikkoihin: hankinnan ekologisuus, kestävyys ja tarpeellisuus. Kalustetuen ei ole tarkoitus kattaa koko hankinnan hintaa, vaan tukea hakevan järjestön odotetaan myös osallistuvan hankinnan rahoittamiseen.

Tukea voi hakea ympäri vuoden. Sitä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat seikat:
-hakeva järjestö/järjestöt
-hankittava kaluste
-budjetti
-perustelut hankinnalle

Hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteella jarjesto(at)hyy.fi tai postitse osoitteeseen Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, PL 1099, 00101 HELSINKI. Tukea saaneiden järjestöjen tulee toimittaa hankinnan kuittikopiot samaan osoitteeseen viimeistään neljän kuukauden kuluttua tuen myöntämisestä.

Lisätietoja:

Asiantuntija (järjestöt) Miran Hamidulla
050 537 3798
miran.hamidulla@hyy.fi

 

***

 

11 Ajankohtaiskatsaus koronasta

Järjestösektori tarkastelee koronatilannetta kahden viikon välein ja ilmoittaa järjestötiedotteessa rajoitusten tilanteesta sekä mahdollisista muista olennaisista korontatilanteeseen liittyvistä asioista.

Koronatilanne ei ole helpottunut, joten rajoitukset ovat edelleen voimassa, voit tarkastella niitä täältä: www.hyy.fi/koronaohjeet

Mikäli sinulla tai järjestölläsi on jotain kysyttävää, ota rohkeasti yhteys järjestösektoriin! Yhteystiedot löytyvät HYYn verkkosivuilta sekä koronaohjeiden sivuilta, että yhteystiedot-sivulta.